İçindekiler
500 gr makarna (örn. farfalle)
2 koçan tatlı mısır
1 biber
1 salatalık
1 kırmızı soğan
1 demet turp
150 gr çekirdeksiz zeytin
200 gr roka
250 gr çeri domates
kızartmak için bitkisel yağ
Sosu için:
20 gram fesleğen
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı agav şurubu
Tuz
biber
Makarnayı bol tuzlu suda paketteki talimatlara göre pişirin, sonra süzün ve büyük bir servis kabında soğutun.
Erişteler pişerken kalan malzemeleri hazırlayabilirsiniz: Mısır tanelerini koçandan kesin (tek tek çıkmamaları sorun değil, daha büyük parçalar halinde bir arada kalmaları sorun değil). Dolmalık biber, salatalık ve kırmızı soğanı ince ince doğrayın, turpları dörde bölün ve zeytinleri küçük parçalar halinde kesin. Rokayı kabaca doğrayın ve çeri domatesleri ikiye bölün.
Bir tavada biraz bitkisel yağı ısıtın ve mısır ve doğranmış biberleri orta-yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Doğranmış soğanları ekleyin ve yarı saydam hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tavayı ocaktan alın ve ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin, tava sıcaklığında hafifçe yumuşamasını sağlayın.
Salata sosu için fesleğen, zeytinyağı, elma sirkesi, hardal ve agav şurubunu uzun bir kavanoza koyun ve pürüzsüz, yeşil bir sos oluşturmak için bir daldırma blenderiyle karıştırın. El blenderiniz yoksa fesleğeni de ince ince doğrayıp diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis yapmak için pişmiş makarna, sotelenmiş sebzeler, salatalık, turp, roka ve zeytinleri geniş bir kapta birleştirin ve salata sosu ile karıştırın. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.
500 gr makarna (örn. farfalle)
2 koçan tatlı mısır
1 biber
1 salatalık
1 kırmızı soğan
1 demet turp
150 gr çekirdeksiz zeytin
200 gr roka
250 gr çeri domates
kızartmak için bitkisel yağ
Sosu için:
20 gram fesleğen
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı agav şurubu
Tuz
biber
Fesleğen soslu Kelebek makarna salatası
hazırlanisiMakarnayı bol tuzlu suda paketteki talimatlara göre pişirin, sonra süzün ve büyük bir servis kabında soğutun.
Erişteler pişerken kalan malzemeleri hazırlayabilirsiniz: Mısır tanelerini koçandan kesin (tek tek çıkmamaları sorun değil, daha büyük parçalar halinde bir arada kalmaları sorun değil). Dolmalık biber, salatalık ve kırmızı soğanı ince ince doğrayın, turpları dörde bölün ve zeytinleri küçük parçalar halinde kesin. Rokayı kabaca doğrayın ve çeri domatesleri ikiye bölün.
Bir tavada biraz bitkisel yağı ısıtın ve mısır ve doğranmış biberleri orta-yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Doğranmış soğanları ekleyin ve yarı saydam hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tavayı ocaktan alın ve ikiye bölünmüş domatesleri ekleyin, tava sıcaklığında hafifçe yumuşamasını sağlayın.
Salata sosu için fesleğen, zeytinyağı, elma sirkesi, hardal ve agav şurubunu uzun bir kavanoza koyun ve pürüzsüz, yeşil bir sos oluşturmak için bir daldırma blenderiyle karıştırın. El blenderiniz yoksa fesleğeni de ince ince doğrayıp diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz. Sosu tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis yapmak için pişmiş makarna, sotelenmiş sebzeler, salatalık, turp, roka ve zeytinleri geniş bir kapta birleştirin ve salata sosu ile karıştırın. Tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın.