~meLek~
GalataSaray'ım
Malzemeler
1 Su bardağı
3 çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı toz fındık
120 Gram tereyağı
1 Çorba kaşığı tozşeker
1-2 çorba kaşığı soğuk su
1 Tutam tuz
ÜZERİ İÇİN
80 Gram bitter çikolata
3-4 yemek kaşığı krema
İri çekilmiş Fındık
Tarif
Un,toz fındık,tereyağı,tuz,tozşeker ve su karıştırılarakyoğrulur.
Hamur eşit altı parçaya bölünür Hamurlar yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirilir.
200 derece fırında pişirilir.
Bu arada çikolata benmari usulü eritilir.
Krema eklenip karıştırılır.
Karışım pişen tartöletlere paylaştırılır.
Üzerlerine fındık serpilip servis yapılır.
Afiyet olsun…
1 Su bardağı
3 çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı toz fındık
120 Gram tereyağı
1 Çorba kaşığı tozşeker
1-2 çorba kaşığı soğuk su
1 Tutam tuz
ÜZERİ İÇİN
80 Gram bitter çikolata
3-4 yemek kaşığı krema
İri çekilmiş Fındık
Tarif
Un,toz fındık,tereyağı,tuz,tozşeker ve su karıştırılarakyoğrulur.
Hamur eşit altı parçaya bölünür Hamurlar yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirilir.
200 derece fırında pişirilir.
Bu arada çikolata benmari usulü eritilir.
Krema eklenip karıştırılır.
Karışım pişen tartöletlere paylaştırılır.
Üzerlerine fındık serpilip servis yapılır.
Afiyet olsun…