• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Fırında donut tarifi

  • Konuyu açan Konuyu açan cemree
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

cemree

=)=)
V.I.P
Dünden beri aklımda olan bu çikolatalı donutları bugün yaptım. Tadını çok beğendim. Tavsiye ederim =)

Malzemeler


175 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 tane yaş mayanın dörtte biri (Bir pakette 4 tane maya var. Bunlardan bir tanesinin 4 te biri olacak. Paket içindeki toz mayalardan kullanılacaksa 1 paket yeterli.)
3 su bardağı un


Fırında Mayalı Donut Nasıl Yapılır?

-Oda ısısında yumuşamış tereyağı, ılık süt, yumurta ,şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Unu ekleyip ele yapışacak kıvamda çok yumuşak bir hamur elde edin. (Hamur çok cıvık olacak fakat asla un eklemeyin) Hamuru 5 dakika boyunca yoğurmaya devam edin. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
-2 katına çıkıp mayalanan hamuru bol un serpilmiş zemine dökün. Elinizi de unlayarak yoğurup hamurun gazını alın.
-Yine altını ve üstünü unlayarak merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın.
-Bir kalıp veya bardakla hamurun her tarafından yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasını çok daha küçük bir kalıpla kesip çıkarın.

8nK9pNh.webp

-Elde ettiğiniz simitleri normal tepsiye dizin.

wm6yr6m.webp

-Donutların üzerini örtüp yeniden mayalanmasını bekleyin.
-Mayalanan donutları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında donutlar kızarana kadar pişirin.(Fazla bekletmeyin sertleşiyor.)

AgpO8FX.webp

3MbGJSu.webp

-Fırından çıkan donutların üzerine su serpiştirip üzerini örtün.

D8fLRY5.webp

-Diğer tarafta çikolataları benmari usulü eritin.
-Donutların bir yüzünü çikolataya batırın. (Ben oratadan bölüp arasınada çikolata sosu ekledim.) Üzerlerine file badem, fıstık veya hindistancevizi serpip servis edin.
-Mümkünse lütfen taze tüketin.


E9EqTAw.webp

kOFOSTr.webp




AFİYET OLSUN...=)
 
Vaayy canına görüntü süper, bunları bir gün tadarak değerlendirmek lazım :D Tamam görüntü süper ama tadına bakarak bu güzelliği taçlandırmak gerektiğini düşünüyorum :D
 
Geri
Top