Malzemeler:
Her dilim başına: 2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz) 4-5 sap dere otu yada maydanoz 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber
Fırında Somon Yapılışı
Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur üzerine sıvıyağ dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir. 25-30 dk. fırınlandıktan sonra folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır.
Her dilim başına: 2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz) 4-5 sap dere otu yada maydanoz 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber
Fırında Somon Yapılışı
Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur üzerine sıvıyağ dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir. 25-30 dk. fırınlandıktan sonra folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır.