Pandispanya için
3 yumurta
100 gr tozşeker
75 ml su
15 gr pasta katkı maddesi
150 gr un
50 gr badem
5 gr kabartma tozu
5 gr vanilya
Pasta kreması için
500 ml süt
4 yumurta sarısı
100 gr şeker
20 gr un
20 gr nişasta
Pastayı ıslatmak için
200 ml şeker şurubu
Kaplama ve ara malzemesi
500 gr frambuaz
400 gr fildişi
Kuvertür (beyaz ham çikolata)
200 gr frambuaz jöle
Pandispanya için; yumurta, katkı ve şekeri mikserde çırpın. Diğer malzemeyi de ilave edip 3 dakika daha çırpın ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamuru, 18- 20 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltıp 160- 180 derece ısıtılmış fırında 25- 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra keki çemberden çıkarıp enine 3 dilime kesin.
Krema için; Şeker, un, nişasta ve yumurta sarılarını çırpıp sıcak süte devamlı karıştırarak ekleyin. Krema haline gelene kadar ocakta karıştırıp bir kenara alın.
Pandispanyanın alt dilimini şeker şurubu ile ısltın. Üzerine bir kat krema yayıp frambuaz tanelerni serpiştirin. İkinci dilimi kapatıp tekrar krema yayın ve meyve koyunç 3. dilimi kapatın. Pastayı donuncaya kadar buzdolabında bekletip sonra kalıptan çıkarın.
Kıyılmış fildişi küvetürü (beyaz ham çikolata) benmaride eritin. Parlak ve pürüzsüz kıvama gelince pastanızı bir tel ızgara üzerine alıp çikolatayı üzerine dökerek her tarafını kaplayın. Donuncaya kadar bekletin. Üzerine frambuaz jöle ile kaplayıp donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır.