Sevgili Kaynanam,
Hayatımın en önemli insanlarından birisi olarak, sizinle tanışmak ve ailenizin bir parçası olmak benim için büyük bir mutluluk. Bugüne kadar gösterdiğiniz sevgi, anlayış ve destek için size minnettarım. Evladınızı yetiştirirken verdiğiniz emek, onu bugünkü harika insan yaptı ve ben de bu değerli insanla bir ömür geçirme şansına sahibim. Sizinle aramızdaki bağın her geçen gün daha da güçlenmesini diliyorum. Birlikte nice güzel anılar biriktireceğimize inanıyorum. Bana gösterdiğiniz sevgi ve hoşgörü için tekrar teşekkür ederim. Sizi çok seviyorum ve sizinle olan ilişkimizin her zaman güzel ve samimi kalmasını temenni ediyorum.
Kaynana ve gelin arasındaki ilişki, özen ve sevgiyle beslenmesi gereken özel bir bağdır. Kaynananın gelini için söyleyebileceği uzun ve içten sözler, bu ilişkiyi daha da güçlendirebilir. İşte örnek bir söz:
Sevgili Gelinim,
Seni ailemize kattığın için ne kadar şanslı olduğumuzu her gün daha iyi anlıyorum. Oğlumu mutlu ettiğin, ona sevgi ve anlayışla yaklaştığın için sana minnettarım. Seninle tanıştığımız günden bu yana, gülüşün, samimiyetin ve içtenliğin hepimizi etkiledi. Sen sadece oğlumun eşi değil, aynı zamanda benim de bir evladım oldun.
Birlikte geçirdiğimiz her anı, paylaştığımız her sohbet, aramızdaki bağı daha da güçlendiriyor. Seninle aynı evin içinde olmasak da, kalbimde hep yerin var. Bana gösterdiğin saygı, sevgi ve sabır için sana teşekkür ederim. Senin gibi bir gelinim olduğu için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Hayatın her döneminde yanında olacağımı bilmeni isterim. Birlikte nice güzel anılar biriktireceğimize inanıyorum. Seni çok seviyorum ve seninle olan ilişkimizin her zaman samimi ve güzel kalmasını diliyorum. Aramızdaki bu özel bağın hiç bozulmamasını temenni ediyorum.