Gıdaklayan Felaketler Patiska ve Horoz'un Hikayesi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bir zamanlar, yemyeşil bir çiftlikte, Patiska adında pek de zeki olmayan bir ördek ve Horoz adında kendini beğenmiş bir hindi yaşarmış. Patiska, hayatının anlamını su birikintilerinde çamur banyosu yapmak ve bulabildiği her şeyi yemeye çalışmak olarak görürdü. Horoz ise, dünyanın en yakışıklı, en akıllı ve en önemli kuşu olduğuna yürekten inanır, bu yüzden sürekli ortalıkta gösteriş yapardı.

Bir gün, çiftlik sahibi Bayan Papatya, çiftliğin en büyük festivali olan "Tüm Tüylü Dostlar Şenliği" için hazırlıklara başladı. Bu festivalde, çiftliğin tüm hayvanları yeteneklerini sergileyecekti. Patiska, "Acaba ben ne yapsam?" diye düşünürken, Horoz gururla etrafta dolaşıp, "Benim gibi bir yetenek varken diğerlerine gerek var mıydı?" diye söylendi.

Patiska, biraz tedirgindi ama yine de kendini göstermek istiyordu. Aklına parlak bir fikir geldi: takla atmak! Daha önce hiç denememişti ama "Nasıl olsa ayaklarım suda, yuvarlanır giderim," diye düşündü. Horoz, Patiska'yı görünce kahkahayı patlattı: "Sen mi? Takla mı atacaksın? Patiska, sen ancak suya batabilirsin!"

Festival günü geldi. Horoz, gösterisini yaparken, kuyruğunu açıp kanatlarını çırparak gururla salındı. Seyirciler alkışlıyor ama çoğunlukla kahkahalarla gülüyorlardı, zira Horoz o kadar abartılı hareketler yapıyordu ki, komik duruma düşüyordu. Patiska, "Yok artık, bu kadar da kasılmaz ki insan!" dedi kendi kendine.

Patiska'nın sırası gelince, derin bir nefes aldı ve su birikintisinin kenarına geldi. Kendine güvenerek bir takla atmaya çalıştı. Ama ne oldu dersiniz? Takla atmak yerine, kendini çamura bulayıp düştü. Seyirciler önce şaşkınlıkla bakıp sonra kahkahalarla gülmeye başladı. Horoz, gururla gülüp, "Bak ne demiştim, batarsın sen," diye bağırdı.

Ama o da ne? Patiska, çamurun içinde debelenirken, ağzında bir tane çamur solucanı yakalamıştı. Sonra bir tane daha, sonra bir tane daha! Meğersem çamurun altında lezzetli solucanlar kaynıyormuş! Ağzı solucan dolu Patiska, seyircilere kocaman gözlerle baktı ve "Bu da benim yeteneğim!" dedi.

Seyirciler, Patiska'nın solucan yakalama yeteneğine bayıldı! Kahkahalar kesilmiyor, herkes Patiska'yı alkışlıyordu. O günden sonra Patiska, "Çamur Kralı" olarak anılmaya başladı. Horoz ise, bir daha kimse onu ciddiye almadı. Çünkü o sadece kibirli bir hindiydi, Patiska ise hem komik hem de yetenekli bir ördekti!

Hikayenin sonu mu? Patiska ve Horoz hala çiftlikte yaşıyorlar. Patiska, çamur banyosu yapıp solucan yakalamaya devam ediyor. Horoz ise, hala ortalıkta dolanıp kendi kendine gösteriş yapıp duruyor ama artık kimse ona aldırış etmiyor. Hatta bazı tavuklar, horozun gösteri yaparken taklidini yapıp gülüyorlar.

İşte böyle, bir ördek ve hindinin komik hikayesi böylece sona erdi. Unutmayın, en büyük yetenekler bazen en beklenmedik yerlerde saklıdır!

Gıdaklayan Felaketler Uzaylı Tavuklar ve Yumurta Savaşı

Patiska, "Çamur Kralı" ünvanını alalı birkaç ay geçmişti. Çiftlik hayatı yine aynı telaşla devam ediyordu ama artık Horoz'un kibirli tavırları kimsenin umurunda değildi. Patiska, çamur birikintilerinde solucan avlarken, Horoz da aynada kendini beğenmeye devam ediyordu. Ancak bu huzurlu günler, hiç beklenmedik bir olayla alt üst oldu.

Bir gece, çiftliğin üzerinde tuhaf ışıklar belirdi. İnekler "Mööööö?" diye şaşkınlıkla bakınırken, tavuklar panik halinde "Gıdak! Gıdak!" diye kaçışmaya başladı. Olay yerine ilk ulaşanlar, tahmin edebileceğiniz gibi, Patiska ve Horoz oldu. İkisi de gökyüzüne baktıklarında, yuvarlak, parlak bir nesne gördüler.

Bu, uzaylıların UFO'suydu! Uzaylılar, çiftliğe iniş yaptıktan sonra, tavukların yumurtalarına göz diktiler. Çünkü galaksiler arası bir yumurta krizinde kalmışlardı. Uzaylı tavuklar, dünyadaki tavuk yumurtalarını ele geçirmeye geldiklerini açıkladılar.

Horoz, bu durumu fırsat bilerek, "Benim gibi cesur bir kahraman varken, uzaylılara boyun eğecek değiliz!" diye bağırdı. Patiska ise, "Bence çamura batırabiliriz!" diye kendi çözümünü ortaya attı. Uzaylılar, bu komik tavırlara gülüp, "Siz de kimsiniz?" diye sordular. Horoz, kendini gösterişli bir şekilde tanıttı. Patiska ise, "Ben Patiska, çamur kralıyım," dedi ve ağzı solucan doluyken gülümsedi.

Uzaylılar, tavukların yumurtalarını istediklerini bir kez daha dile getirince, çiftlik hayvanları toplanıp bir savaş planı yapmaya karar verdiler. Horoz, kendini başkomutan ilan etti. Patiska ise "Benim de bir planım var!" diyerek çamur dolu bir kova getirdi.

Savaş başladı! Horoz, uzaylılara bağırıp çağırarak saldırmaya çalışırken, kendini sürekli yere düşürdü. Patiska ise, uzaylıların ayaklarına çamur fırlatarak onları yavaşlatıyordu. Tavuklar ise, yumurtalarını uzaylıların üstüne atmaya başladı. Yumurta savaşı, tam bir karmaşaya dönüştü. Uzaylı tavuklar, çamur ve yumurta içinde yüzerek şaşkına döndüler.

Bu karmaşadan yararlanarak, Patiska, çamurlu ayaklarıyla uzaylıların UFO'sunun merdivenlerine tırmandı ve solucan dolu ağzıyla UFO'nun kumanda paneline saldırdı. Sonuç? UFO arızalandı ve bir anda kendini bir su birikintisinin içinde buldu. Uzaylılar, şaşkınlık içinde "Bu da ne?" diye bağırırken, Patiska, zaferle gıdakladı.

Uzaylılar, UFO'yu tamir etmeye çalışırken, çiftlik hayvanları onları kuşattı. Horoz, gururla etrafta dolaşırken, "Ben olmasaydım, bunların hiçbiri olmazdı," diye söyleniyordu. Patiska ise, çamur içinde zafer dansı yapıyordu.

Uzaylılar, tamir işiyle uğraşmaktan ve sürekli yumurta ve çamurla kaplanmaktan yorulunca, yumurtalardan vazgeçip geri döndüler. Çiftlik, büyük bir tehlikeden kurtulmuştu.

O günden sonra, Patiska ve Horoz, çiftliğin kahramanları ilan edildi. Horoz, hala kendi kahramanlığını anlatıp duruyor ama kimse onu dinlemiyor. Patiska ise, çamur birikintilerinde yüzüp, solucan yiyerek hayatına devam ediyor.

Ama unutmayın, her zaman olduğu gibi, yeni bir macera onları bekliyor olacak. Belki bir gün, uzaylı tavuklar geri döner, belki de çiftliğe dinozorlar saldırır. Kim bilir? Ama Patiska ve Horoz, yine komik maceralara atılacaklarından emin olabilirsiniz!

Sizce bir sonraki maceralarında neler yaşayabilirler? Belki de bir denizaltı yaparlar!

8,0s

Geri