• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Gittikçe doyumsuz insanlar oluyoruz..

• Konuyu açan Konuyu açan KarhaN
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

KarhaN

Aktif
İnsanın bir anı bir anını tutmaz mı??
Tutmaz.
Çok mutlu olursun kahkahalar atarsın birden içine hüzün çöker ağlamaya başlarsın.
Bir bakmışsın içini aşk denen ateş sarmış ondan sonra puuufff yok olmuş..
Oysa ki daha iki gün önce hatta iki saat önce aşk ateşiyle kavrulup duruyorsundur.
Bunun nedeni hayatında olması gereken şeylerin olmamasıdır.
Aslında tam anlamıyla mutlu değilsindir. O mutluluk geçtiğinde de gerçekler gün yüzüne çıkar.
Aslında aşıkta olmamışsındır sadece aşık olmayı istemişsindir.
Bunun için de çevrende en yakın bulduğun kişiye aşık olmuşsundur.
Sende bunu aşk zannedersin. Ama değildir işte.
Çünkü o doğru kişi değildir sadece doğru kişi zannedersin.
O senin istediğin değildir.

Alışverişe çıkarsın,ellerini poşet poşet doldurursun,alışveriş poşetlerini zor taşırsın mutlu olduğunu zannedersin ama eve gelince mutluluk sona erer..

Koca bir dilim pasta yersin yanında mis kokusuyla kahveni yudumlarsın mutlusundur kahkahaları ard arda sıralarsın ama o da geçer.

Birinle tanışırsın çok iyi anlaşırsın onla zaman geçirmek için elinden gelen herşeyi yaparsın geçirirsin de ama sonra sıkılırsın..

Yeni bir işe başlamak istersin,aylarca iş arasın tam sana uygun iş bulursun başlarsın 2hafta sonra sıkılırsın.

Galiba bunun nedeni hayatımızda olması gereken şeylerin olmaması değil..Asıl neden gittikçe doyumsuz insanlar olmaya başlamamız.Çünkü herşeye en azından çoğu şeye çabuk ulaşıyor olmamız.Evet git gide doyumsuz insan oluyoruz..Tam anlamıyla mutlu olmamamızın sebebi de bu...

Kimin yazdığını bilmiyorum fakat aşağıda ki yazıyı da hoşuma gittiği için alıntılıyorum..

Beni daha çok sevin, daha çok isteyin, daha çok gülümseyin, daha çok arayın...

"doyumsuz" deyip sığ bırakmak doğru değil elbet, sebeplere bakmalı.
insan bu, doğasında sevgi açlığı var diğer açlıklarının yanında. başta zaten bu duygunun yoksunluk hissi yaptırıyor insana ne yapıyorsa.
elde edebilmek için, sevgiyi, her yol mübah. "şirinlik muskası" da tam burada yapılmaya başlanıyor. muska yapmak nasıl zinhar günahsa bu da sahteliğin yansıması kadar beter edebiliyor insanı.
"daha çok sevin beni"
neyi değiştirecek? sen ki, sevgiye bedel olarak maddeyi belirlediysen baktığın noktada? insanlar hakkında hep güzel cümleler kurunca erişebilecek misin o peşinde koştuğun mutluluğa? sahteliğin kadar olmayacak mı hep bir gözünün kirpiğinde beklettiğin yaşlar?
edebiyat!
ben, ben, ben!
bu bir yarış değil.
bir kulvar varsa, onu asla bulamayacak olansın.
bir gülümseme bir başkasına emanetken, asla daha çok olamayacaksın.

Mutluluk insanın kendi içinda taşıyacağı ve tazelemesi gereken bir duygu.İnsanların kendi çapına göre hayalleri olmalı .Hiç bir zaman gözümü yukarıya dikmedim,ya etrafıma yada ayaklarımın dibine baktım işte benim mutlu olmamın nedeni bu.

Elimizdekiyle yetinmeyi bilmiyoruz.. Birgün onlarıda kaybedebilecek olma ihtimalini düşünmeden hareket ediyoruz.
Daha ağır şartlarda olanları düşünmek yerine, hep en kötüsünü kendimizin yaşadığını düşünüyoruz.
Önce ben diyoruz hep. Bu da toplumun mutsuzluğuna zemin hazırlıyor malesef.
Bencilleştikçe insanlar sevmeyi unuttu. Değer vermeyi unuttu.. Kıymet bilmez oldu.
Şimdi "bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" sözü kırk yıl öncede kaldı.
Hatırı unuttuk en ufak bi açıkta birbirimizin boğazına yapışır olduk.

Kişilerin yapısında varolan hep bir fazlayı istemesi, ,tamahkar olmunamaması, hep banaçılıkla hayatını idame ettirmesi kişilerde sevgi açlığının oluşmasına neden olurki buda mutsuzlugu getirir diye düşünüyorum.

Kişiler neden ilgi çekmeye çalışırlar ?
Neden hep "ben" cilik duygularına esir olurlar ?
Karşısında ki insanların da bir kişi olduğunu ve onun da duygularını olduğunu anlamazlar mı ya da anlamak işlerine mi gelmez ?
Neden oldukları gibi davranmazlar ?
Neden birilerini kandırmak aldatmak hoşlarına gider ?
Neden ikili oynamayı hayat felsefeleri yapmışlardır ?
Neden din ve iman arkasına sığınıp imansız her türlü hareketi yaparlar ?
Neden şurada ki üç beş kelimelik yazılarıyla sahtekarlık yaparlar ?

Çok doluyum belki ama sorularımın muhatabı belli bir kişi aslında..
Yine de bu konuyu okuyan değerli "düşünebilen" arkadaşlarımdan yorumlarını esirgememesini rica ederim..

Neden oldukları gibi davranmazlar ?
Neden birilerini kandırmak aldatmak hoşlarına gider ?
Neden ikili oynamayı hayat felsefeleri yapmışlardır ?
Neden din ve iman arkasına sığınıp imansız her türlü hareketi yaparlar ?

..

bazi dusuncelerini sectim cunku bende bulamadim bunlarin cevabini :))) en guzeli oluruna birakmak insanlari oldugu gibi kabullenmek yada susmaktir ....

bazi dusuncelerini sectim cunku bende bulamadim bunlarin cevabini :))) en guzeli oluruna birakmak insanlari oldugu gibi kabullenmek yada susmaktir ....
Bazen oldukları gibi kabulleniyoruz evet.. fakat göz göre göre yapılan sahteciliklere de insanın vicdanı dayanmıyor..
Bazen göremediğimiz bir çok şeyin kokusu çıkıyor zamanla.. kokuya kimse engel olamaz. :)

Geri