Guatr Bitkisel Tedavi
Biberiye, Ada çayı, Lahana, Tere otu, Ispanak, Pelin otu, Civan perçemi
Hazırlanış Şekli:
* Biberiye ve ada çayı sıcak suda demlenir. Elde edilen karışım süzüldükten sonra şeker ile karıştırılarak şerbet kıvamına getirilir. Hazırlanan bu şerbetten tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içilir.
* Biberiye ve ada çayından elde edilen posa yakı kı vamına gelinceye kadar tere otu tozu ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan bu yakı pansumandan sonra yaralı mahale sarılır.
* Lahana, tere otu ve ıspanak sıcak suda pişirilir. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı yemek esnasında bir bardak içilir.
* Pelin otu ve civan perçemi sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen karışım şurup kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırıldıktan sonra, tedavi süresince günde üç fincan içilir.
Biberiye, Ada çayı, Lahana, Tere otu, Ispanak, Pelin otu, Civan perçemi
Hazırlanış Şekli:
* Biberiye ve ada çayı sıcak suda demlenir. Elde edilen karışım süzüldükten sonra şeker ile karıştırılarak şerbet kıvamına getirilir. Hazırlanan bu şerbetten tedavi süresince yemeklerden önce bir fincan içilir.
* Biberiye ve ada çayından elde edilen posa yakı kı vamına gelinceye kadar tere otu tozu ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan bu yakı pansumandan sonra yaralı mahale sarılır.
* Lahana, tere otu ve ıspanak sıcak suda pişirilir. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı yemek esnasında bir bardak içilir.
* Pelin otu ve civan perçemi sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen karışım şurup kıvamına gelinceye kadar bal ile tatlandırıldıktan sonra, tedavi süresince günde üç fincan içilir.