Malzemeler
Hazırlanışı
- 2 tane yumurta
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- alabildiği kadar un
- sıvıyağ
- şerbeti için
- 2 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- üzerine serpmek için hindistan cevizi
Hazırlanışı
- şerbeti hazırlayıp soğuması için bir tarafa bırakın..
- diğer yanda yumurtaları iyice çırpın..
- içerisine sıvıyağ,kabartmatozu ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamuru iyice yoğurun..
- üzerine nemli bir bez örterek dinlenmesi için yarım saat bekletin..
- dinlene hamuru 2 bezeye ayırın ve merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında 2 tane yufka açın..
- açtığınız yufkaları 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin..
- derin bir tavada sıvıyağı kızdırın..
- şeritleri teker teker bir çatalın ucuna takarak kızgın yağa atın ve ve çatalı yağda içe doğru çevirerek gül şeklinde sararak kızartın ve çıkarıp soğuk şerbetin içine atın..
- 10-15 dakika bekledikten sonra servis tabağına alın..
- üzerine hindistan cevizi serperek sevis yapın..
- afiyet olsun..