Günlük su tüketiminizi arttırmaya yarayacak 8 pratik öneri

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
jO6WIqU.webp

1- Her sabah kalktığınızda ilk işiniz su içmek olsun. Gece yatmadan önce de mutlaka bir bardak su için ve baş ucunuzda daima bir şişe su bulundurun.

2- Çantanızda her zaman küçük bir şişe suyunuz olsun, uzun süre su bulmakta sıkıntı çekeceğiniz zamanlarda kurtarıcınız olur.

3 -İş yerinize geldiğinizde ilk işiniz su içmek olsun ve yine iş yerinizden ayrılırken su içmeyi alışkanlık haline getirin.

4- İş yerinde masanızda daima bir şişe (mümkünse cam şişe) su bulundurun.

5- Arabanızda her zaman su bulunmasına önem verin.

6- Evinize, işyerinize, arabanıza ve bilgisayarınızın monitörüne, sık baktığınız yerlere size su içmenizi hatırlatan post-itler yapıştırın. Daha da zorlanırsanız telefonunuza su iç komutları içeren alarmlar kurun.

7- Çay kahve gibi içecekleri sık tüketiyorsanız her çay ve kahve içmenizden sonra bir bardak su tüketimini zorunlu hale getirin. Hatta bunu sırayla yapın, bir seferinde çay bir seferinde su gibi. Böylelikle hem çay ve kahve gibi diüretik içeceklerin tüketimini kısıtlamış hem de su tüketiminizi arttırmış olursunuz.

8- Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa öğünlerinizden önce bir bardak su için. Bu, tokluk hissi sağlayarak kilo vermenize dolaylı yoldan yardımcı olacaktır. Ara öğünlerde tükettiğiniz su atıştırmalarınızı azaltacaktır.

bi aralar, okula giderken cam sisede su aliyordum yanima. ama cantamda (buyuk bir kol cantasi yani) takir tukur sesler cikariyordu :D

fakat sunu soylemeliyim ki tadi kesinnnnnnnlikkkle buyuk bir fark yaratiyor. plastik siseyle icerken, sanki su plastikliymis gibi oluyor, siddetle tavsiye ederim :)

Su içmede sıkıntım var hiç içmeden yatıp uyuduğum günler oluyo. Bundan çok rahatsız oluyorum. Yazın içiyorum ama kışın asla aklıma gelmiyor. Gelsede içerken resmen midem bulanıyo canım istemiyo. Sıkıntı =)

Normalde plastik şişenin de çok bir zararı yok diye biliyorum ama yazın güneşin altında unutulan özellikle arabada bırakılan vs şişeler ciddi kanserojenmiş..

Cam şişe tercih edilmeli aslen. Plastik şişeleri biz bekletmeden tüketsek bile, üretimden bize gelene kadar neye maruz kaldığını bilmiyoruz. Bekleme süresinide bilmiyoruz tabiki. Burada bekleme süresinin uzunluğu maruz kaldığı güneş ışığı ve ısısı plastikten suya geçen kimyasallar nedeniyle özellikle bayanlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Geri