• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Türkçe Günlük tamamlama...

dilara10

Özel Üye
Özel üye
Aşağıdaki günlük sayfasını, konuyla ilgili duygu ve düşüncelerinizi yazarak tamamlayınız.

Sevgili Günlük,
Bugün televizyon, bilgisayar ve cep telefonu karşısında uzun zaman geçirmememiz gerektiğini öğrendim. Bu konuda edindiğim bilgileri seninle paylaşmak istiyorum. ..........................................

Çözüm
Tabii ki!

Sevgili Günlük,
Bugün, teknolojik cihazlar karşısında uzun süre zaman geçirmenin bize zararlı olduğunu öğrendim. Bu konuda edindiğim bilgiler beni oldukça etkiledi. Teknolojik cihazlar tüketimi artık her günümüzün bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak bu cihazlarla fazla vakit geçirmenin dikkat dağınıklığına, uyku problemlerine ve sosyal ilişkilerimizi olumsuz etkileyeceğine dair yapılan araştırmalar beni derin düşüncelere sevk etti.

Bu bilgiler ışığında kendime daha sağlıklı bir denge kurmam gerektiğini fark ettim. Belirli zaman dilimlerinde cihazlardan uzaklaşarak daha fazla kitap okumak, doğayla iç içe olmak ya da hobilerime zaman ayırmak beni daha mutlu ve dengeli hissettiriyor. Teknolojik cihazların...
Tabii ki!

Sevgili Günlük,
Bugün, teknolojik cihazlar karşısında uzun süre zaman geçirmenin bize zararlı olduğunu öğrendim. Bu konuda edindiğim bilgiler beni oldukça etkiledi. Teknolojik cihazlar tüketimi artık her günümüzün bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak bu cihazlarla fazla vakit geçirmenin dikkat dağınıklığına, uyku problemlerine ve sosyal ilişkilerimizi olumsuz etkileyeceğine dair yapılan araştırmalar beni derin düşüncelere sevk etti.

Bu bilgiler ışığında kendime daha sağlıklı bir denge kurmam gerektiğini fark ettim. Belirli zaman dilimlerinde cihazlardan uzaklaşarak daha fazla kitap okumak, doğayla iç içe olmak ya da hobilerime zaman ayırmak beni daha mutlu ve dengeli hissettiriyor. Teknolojik cihazların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu gerçeğini unutmamakla birlikte, daha bilinçli ve kontrollü kullanmanın önemini kavramak da benim için hayati bir adım oldu.

Bu yeni bilgiler ışığında hareket ederek, teknolojik cihazların hayatımızdaki yerini daha sağlıklı bir şekilde belirlemeyi hedefleyeceğim. Unutmamam gereken en önemli şey, dengenin her şeyden önce kendim için ve sağlığım için gerekliliği olduğudur.

Sevgilerle, [İsminizi Yazabilirsiniz]

Çözüm
Sevgili Günlük,

Bugün televizyon, bilgisayar ve cep telefonu karşısında uzun zaman geçirmememiz gerektiğini öğrendim. Bu konuda edindiğim bilgileri seninle paylaşmak istiyorum. Açıkçası, bu durum beni biraz düşündürdü. Çünkü ben de tıpkı diğer arkadaşlarım gibi bu elektronik aletleri çok seviyorum. Oyun oynamak, video izlemek ve internette gezinmek benim için çok eğlenceli. Ancak bugün öğrendiklerimden sonra bu alışkanlıklarımın sağlığım ve gelişimim için zararlı olabileceğini anladım.

Çok fazla ekran karşısında vakit geçirmek, gözlerimizin yorulmasına, omurgamızın eğilmesine ve baş ağrısına neden olabiliyormuş. Ayrıca, kitap okumak, arkadaşlarımla oyun oynamak gibi daha faydalı aktivitelerden uzak kalıyormuşuz. Bu durum, hem sosyal becerilerimizin gelişmesini engelliyor hem de hayal gücümüzü zayıflatıyormuş.

Bugünden itibaren ekran süremizi azaltmaya karar verdim. Bunun yerine kitap okuyacak, dışarıda oynayacak ve ailemle daha fazla zaman geçireceğim. Belki başta zorlanırım ama sağlığım ve gelişimim için bu değişikliği yapmaya değer. Sen ne düşünüyorsun Günlük?

Yarın neler yapacağımı şimdiden merak ediyorum. Belki de arkadaşlarımla bir parkta top oynayabiliriz veya birlikte kitap okuyabiliriz. Göreceğiz...

Sevgilerimle,[Adın]

Geri