• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Günün lezzeti: Krem Şokola

Papatya

V.I.P
V.I.P
Krem Şokola

Yemeye doyamayacağınız bir lezzet yapacağız bugün; krem şokola. Pratik ve nefis bu tatlıyı tüm sevdiklerinizle paylaşmaktan mutluluk duyacaksınız.

Malzemeler

250 gram sütsüz (bitter) çikolata
1/2 litre süt
1 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker

Tarifi

Sütü ocağın üzerinde ısıttıktan sonra, parçaladığımız çikolataları ilave edip, çikolatalar eriyinceye kadar çok kısık ateşte pişirelim.

Ocaktan indirip, ılınmasını bekleyelim.

Yumurtaları ve 4 çorba kaşığı tozşekeri bir kasenin içinde tahta bir kaşıkla döverek çırpalım.

Ilınmış olan sütü yavaş yavaş yumurtalara ilave edip, karıştırarak birbirine yedirelim.

Bu karışımı süzgeçten süzüp, kaselere dolduralım.
Kaseleri içinde sıcak su olan kenarlı bir tepsiye dizip, üzerlerini alüminyum folyo veya bir kağıt yardımı ile kapatalım.

Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında kıvama gelinceye kadar pişirip, soğutalım.

Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra, üzerlerini süsleyerek, soğuk olarak servis yapalım.

NOT: Bir başka pişirme şekli de karışımı ocağın üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirip, ocaktan indirdikten sonra çırparak krema kıvamına geldikten sonra, kaselere doldurmaktır.


 
Geri
Top