Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba Ziyaretçi. "Hoşgeldin sonbahar " konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...
Güvenliğin tehdit altında olduğu durumlarda kimden yardım isteyebileceğin çok önemli. İşte başvurabileceğin bazı kişiler ve kurumlar:
Ailen: Ailen her zaman senin için en güvenilir limandır. Onlara olanları anlatmak ve onlardan yardım istemekten çekinmemelisin.
Öğretmenler: Okulda bir sorunla karşılaşırsan öğretmenlerin her zaman yanındadır. Onlara güvenerek yaşadığın durumu anlatabilirsin.
Okul Müdürü: Okul müdürü, okul içinde yaşanan tüm sorunlarla ilgilenir. Onunla konuşarak yardım isteyebilirsin.
Polis: Eğer ciddi bir tehdit söz konusuysa veya bir suç işlendiyse hemen polise haber vermelisin. Polisler, seni korumak için var.
Komşular: Güvendiğin komşularından da yardım isteyebilirsin. Özellikle evde yalnızsan ve bir sorunla karşılaşırsan onlara haber verebilirsin.
Unutma:
Hiçbir zaman susma: Yaşadığın kötü durumları saklama. Bir büyüğüne anlatmak sana iyi gelecektir.
Yardım istemekten çekinme: Yardım istemek zayıflık değil, akıllıcadır.
Güvendiğin kişilere anlat: Herkese her şeyi anlatmak zorunda değilsin. Sadece güvendiğin kişilere anlatabilirsin.
Acil durumlarda 112'yi ara: Eğer çok acil bir durum varsa, hemen 112'yi arayarak yardım isteyebilirsin.
Önemli: Eğer bir yetişkin sana zarar vermeye çalışıyorsa veya seni rahatsız ediyorsa, bunu sakın unutma: Senin suçun değil! Hemen bir büyüğüne anlatmalı ve yardım istemelisin.
Güvenliğin her şeyden önemlidir. Kendine iyi bak!
Peki sen, böyle bir durumda kimden yardım istersin? Bu konuda düşünmeni ve arkadaşlarınla paylaşmanı öneririm.