Halı Böceği

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Halı böceğinin bedeni bölmeli, ayak kısımları sık kısa tüylerle kaplı bir böcek türüdür. Kuyruk kısmındaki tüyler biraz daha yoğun ve uzun olur. Halı böceğinin büyüklüğü 11.5cm arasında değişebilir. Siyah halı böceği yaşadığı iklim ve alana bağlı olarak farklı renklerde görülür. Kızıl, kahve, siyah kırmızı, halı böceğinin en sık görülen diğer renkleridir, böceğin kanatları yoktur. Evde ve iç alanlarda özellikle kullanılmayan eşyalar arasında yuva yapar, yumurtalarını da buraya bırakır.

Halı böceğiHalı böceği hayvansal olan nesne ve organikleri kemirerek beslenme sağlar, insanları ve hayvanları ısırmaz. Nemli yerler, halı böceğinin üremesi ve yaşaması için en elverişli yerlerdir. Daha çok bir kenarda kıvrılmış, bekleyen, kullanılmayan halılar arasında halı böceği olur. Böcek eşyalarınızı durmadan kemirerek zarar görmesine neden olur, pislikte yaşamasından dolayı üzerinde mikrop barındır. Siyah halı böceği 11,5 ay yaşar, yumurtlayarak çoğalır. Bırakılan yumurtalar 1015 günde açılır. Halı böceğinin yumurtalarından ilk olarak larvalar çıkar. Evde halı böceği varsa eşyalarınızı atmayın, böcek ilaçlama merkezimiz sizlere 6 aydan uzun süre garanti kapsamında ilaçlama hizmeti vermektedir. Halı böceği ve zararlı haşerelerden gerekli ilaçlamaları yapmadan kurtulmanız mümkün değildir. Böcekler çok hızlı ürer ve her yeri kısa zamanda kaplarlar, çözüm ilaçlamaktan geçer.
 

Halı böceği nerde yaşar?

Bu böcekler gennelikle evlerimizde rahatlıkla saklanıp yumurta bıraka bilcekleri yanı halı,dolaplar,eski kanepe veya eşya dolapları,eski eşyalarımızda yaşarlar.Ayrıca su kaynağı bulmak için nemli ortamları çok severler bu yüzden bu böcekleri lavabo ve banyolarda bulmamızda mümkündür.

Halı böceği nasıl ürer?

halı böceği resimleri,halı böceği,halı böceği ilaçlama,halı böceği foto,halı böcekleri,halı böcekleri ile mücade,halı böceği foto,halı böceği zararları,halı böceği ilaçlamaHalı böcekleri yumurta bırakarak çoğalan böcek türleridir.Bu böcek türü oldukça hızlı çoğalır ve larva döneminden ergin döneme hızlı bir şekilde geçerler.Larva döneminden ergin döneme geçiş aşamalarını bu arada hızlı beslenmeleri ve su kaynağı bulmaları oldukça çok etki eder. Halı böcekleri,Yumurtalarını kullanılmayan eşyalara,bitkilerimizin alt kısımlarına,yapraklarını,kanepelere gibi yerlere bırakmaktadır.Bir halı böceği yumurtadan 3 gün sonra çıka bilmektedir.Halı böceğinden kurtulmak için mutlaka sıvı ilaçlama yaptırmanız gerekmektedir.

Halı böceği ne yer?
Halı böceklerinin beslenimleri güve böceklerine benze ve aslında bu iki böcek aynı ailenin bireyleridir.Halı böcekleri eski eşyalarımızı kemirerek beslenirler ve özellike pamuk içeren eşyaları bulurlar. Kıl, yün, ipek, kaşmir vb şeyler halı böceğinin besinleri arasında yer alır.Halı böcekleriyle mücadele başlanmadığı taktirde halı böcekleri büyük maddi zararlar verebilmektedir.

Halı Böceği İlaçlaması Nasıl Olur?
halı böceği resimleri,halı böceği,halı böceği ilaçlama,halı böceği foto,halı böcekleri,halı böcekleri ile mücade,halı böceği foto,halı böceği zararları,halı böceği ilaçlama Halı böcekleri çok küçük böcek türleridir.Gennelikle bu böcek türleri 4 mm arasında değişmektedir ve gözle görülmesi çok zor olan bir böcek türüdür.Bu sebeple halı böcekleri evimizdeki her bir noktada olabilceği için yapılcak olan ilaçlamanın her bir noktaya tam ve tesrili bir şekilde etkilemesi gerekmektedir.Halı böcekleri için biz MARMARA İLAÇLAMA olarak sıvı ilaçlama yöntemi uygulmaktayız.Özel ulv makinaları ile yapılan halı böceğ ilaçlamasında müşterilerimize %100 garantili ilaçlama sunuyoruz.



Halı böceği için kaç defa ilaçlama yapılmalı?
Daha öncede belirtiğimiz halı böcekleri böcek ilaçlarına dayanızsız bir yapısı vardır bu yüzden yapıcak ilk ilaçlama'da bütün böcekler ölücektir.Bu ilaçlama uygulamasın sıvı ve kokulu ilaçlar kullanılır. Yanlız burda bilinmesi gereken önemli bir konu vardır.Böceklerin yumurtaları o anki yapılcak olan ilaçlamadan hiç bir şekilde zarar görmez ve ilacın etkisi geçtikten sonra çıkan yumurtalardan yine üreme doğa bilmektedir.Bu sebeple 15-20 sonra yumurtandan çıkan halı böcekleri için tekrar ilaçlama yapılması kalıcılık ve tam çözüm açısından önemlidir.
Halı Böceği İle Mücadele
halı böceği resimleri,halı böceği,halı böceği ilaçlama,halı böceği foto,halı böcekleri,halı böcekleri ile mücade,halı böceği fotoHalı böcekleri ile mücadele başlamadan önce bu böcekleri iyi tanımak ve nerelerden buluna bilceğini iyi bilmek gerekmektedir. Halı böcekleri genellikle havasız, nemli olan her yerde sıkça görülebilecek bir böcek türüdür. Bu sebeple halı böceklerinin bulunacağı bölgelerde hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve bolca temizlik yapılmalıdır.

Halı Böcekleri En çok hangi mevsim görülür
Bu böcekler genellikle doğa değildi iç alanlar dediğimiz(ev,apartman,işyerleri,fabrikalar gibi) yerlerde üreyip çoğaldıkları hemem hemen her mevsim üreyebilmektedirler.Halı böceklerinin en çok görüldüğü mevsim yaz ayları olmaktadır bu böcekler çok soğuk havalarda yaşayamazlar.
 
Geri
Top