Hamur İşlerinin Kralı: Fincan Mantısı

Papatya

V.I.P
V.I.P



Malzemeler

Hamuru için;


40 gr yaş maya

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı tozşeker

Alabildiği kadar un

Tuz

İçi için;

1 çorba kaşığı margarin

1 adet soğan

250 gram kıyma

1 tatlı kaşığı pulbiber

Tuz

Üzeri için;

Yarım paket margarin

Yarım kg sarmısaklı yoğurt

Maydanoz

Mantının tarifi

Kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyduktan sonra üzerine ılık suyu ekleyerek, eritin. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve tozşeker ekleyip, karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek bir saat bekletin. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurup, soğutun. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan da 10'ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığınız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Son olarak bir fincanla bastırarak şekil verin ve hiç bozmadan önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca fincanla kesilmiş mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip, servis yapın.

 
Geri
Top