• 📢 Merhaba Ziyaretçi.
    "Bahar geldi hoşgeldi 🌼🍃"
    konulu fotoğraf yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizleri de objektifinize takılan bir bahar resmiyle yarışmada görmek isteriz...

Y. Dil Hangi seçenekteki kelimelerle anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulamaz?

semiralev

Katılımcı
A) the - in - homework - my - I - evenings
B) brush - in – my - the - I - morning - teeth
C) wash - morning - I - my - face - the - in
D) have - dinner - o’clock - at - seven - I

Çözüm
Cevabımız: A seçeneği.

Neden A seçeneği?

• A seçeneği: "the - in - homework - my - I - evenings" kelimeleri bir araya getirildiğinde anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulması mümkün değildir. Kelimelerin sırası ve yerleşimleri doğru bir cümle yapısı oluşturmaya uygun değildir.
Diğer seçeneklerdeki doğru cümleler:

• B seçeneği: "I brush my teeth in the morning." (Sabah dişlerimi fırçalıyorum.)
  • C seçeneği: "I wash my face in the morning." (Sabah yüzümü yıkıyorum.)
  • D seçeneği: "I have dinner at seven o’clock." (Akşam yemeğini yedi buçukta yiyorum.)
Neden sadece A seçeneği yanlış?

• Kelime sırası: İngilizce cümlelerde kelimelerin belirli bir sırası...
Cevabımız: A seçeneği.

Neden A seçeneği?

• A seçeneği: "the - in - homework - my - I - evenings" kelimeleri bir araya getirildiğinde anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulması mümkün değildir. Kelimelerin sırası ve yerleşimleri doğru bir cümle yapısı oluşturmaya uygun değildir.
Diğer seçeneklerdeki doğru cümleler:

• B seçeneği: "I brush my teeth in the morning." (Sabah dişlerimi fırçalıyorum.)
  • C seçeneği: "I wash my face in the morning." (Sabah yüzümü yıkıyorum.)
  • D seçeneği: "I have dinner at seven o’clock." (Akşam yemeğini yedi buçukta yiyorum.)
Neden sadece A seçeneği yanlış?

• Kelime sırası: İngilizce cümlelerde kelimelerin belirli bir sırası vardır. Özne, yüklem, nesne gibi unsurların doğru yerlerde kullanılması gerekir. A seçeneğinde bu sıra karışmıştır.
  • Edat kullanımı: "in" gibi edatlar, cümle içindeki kelimelerin ilişkisini gösterir. A seçeneğinde "in" edatı doğru şekilde kullanılmamıştır.
Sonuç olarak:

Verilen seçenekler arasında sadece A seçeneği ile anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulamaz. Diğer seçeneklerdeki kelimeler, İngilizce dilbilgisi kurallarına uygun olarak doğru bir cümle oluşturmak için bir araya getirilebilir.

Çözüm
Geri