Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 100 gram margarin
- 1+ 4/3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Eritip soğutulmuş margarin, şeker ve yumurta sarıları ile iyice çırpılır.
Karışıma yoğurt, mandalina suyu, un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Yumurta aklarına bir tutam tuz eklenir. Kar haline gelinceye kadar güzelce çırpılır.
Karışıma eklenen yumurta akları tahta kaşıkla hamurla özleşene kadar çırpılır.
En son haşhaş tohumu eklenip yağlanmış 24 cm’lik kare boy borcamda yada muffin kalıplarında 175 derecede pişirilir.
Afiyet olsun…