Gül 34
Usta
Merhabalar arkadaşlar
Bugün o kadar kolay lezzetli ve az malzemeli bir açma tarifim var
Yumuşacık bir hamur arasına haşhaş ezmesi ve ceviz sürdüm lezzetini ikiye katladım
Ünü kontrollü ekleyin lütfen 3.5 su bardağını biraz geçecek kadar un kullandım bu ölçü sizin kullandığınız unun markasına göre değişiklik gösterebilir
Mutlaka 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın
Şekil verdikten sonra mutlaka tepsi mayası için yarım saat dinlendirin
22 dk gibi bir sürede pişti ama bu durum sizin kullandığınız fırına göre değişiklik gösterebilir
HAŞHAŞLI AÇMA
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 su bardağını biraz geçecek kadar un
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
Ceviz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pekmez