Gül 34
Usta
Havuçlu Nuraniye Salatası Malzemeleri:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım demet taze soğan
- 3 adet rendelenmiş kabak
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
- yarım demet dereotu
- yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
Havuçlu Nuraniye Salatası Hazırlanışı:
- Bir tavada zeytinyağını ısıtarak taze soğan ve rende kabakları kavurun.
- 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra rende havuçları da tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- İyice piştikten sonra tavadaki karışımı geniş bir kaseye alın ve soğumasını bekleyin.
- Haşlanmış pirinç, dereotu, maydanoz, tuz, sarımsak, mayonez ve süzme yoğurdu ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirin. Afiyet olsun!