Hayvancılık en çok nerede yapılır?
Ülkemizde hayvancılık iklimi ve yer şekilleri nedeniyle her yerde yapılamamaktadır. Bu nedenler büyükbaş hayvancılık ve küçükbaş hayvancılık belirli bölgelerde yapılmaktadır.
Büyükbaş Hayvancılık deyince aklımıza; sığır, manda, at, eşek, katır gibi hayvanlar gelmektedir. Büyükbaş hayvancılık, Türkiye’de Erzurum-Kars Bölümünde, Doğu Anadolu Bölgesinde ve Doğu Karadeniz Bölümünde yapılmaktadır. Bunun nedeni bu bölgeler, iklim ve özellikle yer şekilleri bakımından tarıma elverişli değildir bu bölgelerde sert iklim olduğu için büyükbaş hayvancılık için uygun alanlardır.
Küçükbaş Hayvancılık deyince aklımıza; koyun, keçi, tavşan, kürk hayvanı gibi hayvanlar gelmektedir. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde koyun yetiştirilmektedir fakat Karadeniz bölgesinin çeşitli yerlerinde yetiştirilen koyunlar birbirinden farklıdır.
Küçük baş hayvancılık; İç Anadolu Bölgesinde oldukça yoğundur. Özellikle Ankara’nın tiftik keçisi oldukça meşhurdur.
Ülkemizde hayvancılık iklimi ve yer şekilleri nedeniyle her yerde yapılamamaktadır. Bu nedenler büyükbaş hayvancılık ve küçükbaş hayvancılık belirli bölgelerde yapılmaktadır.
Büyükbaş Hayvancılık deyince aklımıza; sığır, manda, at, eşek, katır gibi hayvanlar gelmektedir. Büyükbaş hayvancılık, Türkiye’de Erzurum-Kars Bölümünde, Doğu Anadolu Bölgesinde ve Doğu Karadeniz Bölümünde yapılmaktadır. Bunun nedeni bu bölgeler, iklim ve özellikle yer şekilleri bakımından tarıma elverişli değildir bu bölgelerde sert iklim olduğu için büyükbaş hayvancılık için uygun alanlardır.
Küçükbaş Hayvancılık deyince aklımıza; koyun, keçi, tavşan, kürk hayvanı gibi hayvanlar gelmektedir. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde koyun yetiştirilmektedir fakat Karadeniz bölgesinin çeşitli yerlerinde yetiştirilen koyunlar birbirinden farklıdır.
Küçük baş hayvancılık; İç Anadolu Bölgesinde oldukça yoğundur. Özellikle Ankara’nın tiftik keçisi oldukça meşhurdur.