Hazir Tema Nasil Yapilir (FCP)

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
FCP NEDIR ?

Bu soruyu ilk defa tema paylasmak isteyen veya indirmek isteyen arkadaslardan hep duyuyoruz. Peki FCP nedir ?

FCP'nin acilimi = Flat Cast Preset'dir

Dikkat etmeniz gereken .fcp olarak indirdiginiz dosyalari sadece Flatcast Producer'de (yani radyoda) acabilirsiniz ! Baska bir programla acmayi denerseniz dosyayi bozarsiniz ! FCP icerisinde arka plan resmi, butonlar, chat alani, misafir yazi rengi ve bazi diger özel ayarlar kaydedilmistir (mesela özel yazma izni, guest girisi vs.).

Soru > FCP olarak indirdigim temayi nasil kullanacagim ?

• radyonu aciyorsun ve Tools(4.16->Preset Selection) kutusundan "expert mode(4.16->Design Tool)" seciyorsun
• üst sol kösede "Preset" tikliyorsun
• "Import from File" tikliyorsun ve daha önce burdan indirdigin dosyayi bulup tikliyorsun
• Tools (Preset Selection) kutusunda yeni temanin ismi görünmüs olmali, "easy mode (4.16->Presets)" tikliyorsun
• yeni beliren temanin ismini tikliyorsun

hayirli vede ugurlu olsun, güle güle kullan

Soru > Ben nasil Tema ve FCP yapabilirim ?

Kisaca yinede anlatalim.. Bazi arkadaslar Freeware programlar kullaniyor (Photofiltre gibi), bazilarimiz (ögrenmesi zaman alan) Adobe Photoshop ile yapiyor calismalarini, ama Paint gibi her PC'de bulunan basit grafik programiylada ve biraz yeteneklede yapilabilir..Herhangi begendiginiz güzel bir resmi kullanabilirsiniz.

Arka Plan resmi olarak yaptigimiz temayi (resmi) FCP haline nasil dönüstürürüz anlatalim:

•Arka plan resmimizi bir internet sitesine UPLOAD yapiyoruz ki URL Linkini alalim (önerebilecegimiz siteler: imageshack.us, photobucket.com).

•Radyomuzu aciyoruz

•Background from URL tiklayarak daha önce kopyaladigimiz direct url link'ini
yapistiriyoruz (yani https:// ile baslayan ve .jpg veya .gif olarak biten adres).

•Buttonlari ve chat alanini olmasi gereken yerlere koyuyoruz ve diger
ayarlarimizida yapiyoruz.

•Design Tool kutumuzda isimlendirerek KAYIT icin olan en sagdaki disk
butonunu tikliyoruz (veya Preset - Save )

•Preset tikliyoruz > Export to file > unselect all > kaydetmek istedigimiz
temayi tikliyoruz sadece [x]> Export > bilgisayarimizda bir klasöre temamiza
verdigimiz ismi tekrar yazarak kaydediyoruz.

Bu kaydettigimiz dosya FCP olmus oluyor, Radyoda Kullanabiliriz.

:))) bende cok ugrastimdi gunlerce :)) radyo icin hem sayfa icin birinden rica etmistim ögretmediydi sonra bu benim cok zoruma gittim o hirsla herseyini ögrendim su sadece cocuk oyuncagi geliyor :)) ozaman anlatiklari kadar zor bile degilmis :))))

Geri