İçinizdeki çocuk kaç yaşında?

yeşüLL

limitsizsiniz...!
Özel üye
12-18 yaş grubu
İçinizdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor.

Arada kalan ise siz, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içinizdeki çocukla baş etmek. Hele o sizin tam anlamıyla büyümenize bu kadar itiraz ederken. Kriz zamanlarında mücadelenin boyutları iyiden iyiye keskinleşiyor. Ama idare ediyorsunuz, hem de karşılıklı olarak. Kimi zaman o sizi kurtarıyor çocukluğun kıvrak ve açık zekasıyla, kimi zaman siz onu koruyorsunuz olumsuz büyüklerin şerlerinden...

hayret fazla büyük çıktım:confused:

12-18 yaş grubu
İçinizdeki çocuk bir ergen. Bağımsızlıkla güvenlik duygusu arasında sıkışıp kalmış sanki biraz. Bir yanı eğleniyor, bir yanı isyankar. Bir yanı güvenmek istiyor, bir yanı çekip gitmek. Bir yanı sorumluluk alıyor, diğer yanı serserilik etmeye devam etmek istiyor. Arada kalan ise siz, yani o çocuğun büyümüş hali oluyor. Kolay değil içinizdeki çocukla baş etmek. Hele o sizin tam anlamıyla büyümenize bu kadar itiraz ederken. Kriz zamanlarında mücadelenin boyutları iyiden iyiye keskinleşiyor. Ama idare ediyorsunuz, hem de karşılıklı olarak. Kimi zaman o sizi kurtarıyor çocukluğun kıvrak ve açık zekasıyla, kimi zaman siz onu koruyorsunuz olumsuz büyüklerin şerlerinden...

acaba herkese aynı şey mi çıkıyor (:

9-12 yaş grubu
Hayatla rekabet içinde bir çocuk var içinizde. Bir yanı bir an önce büyümek istiyor, öbür yanı çocukluğun avantajlarını terk etmekten imtina ediyor. İkisi arasında bocalamaya daha yeni başlamış. Ama bocalama oyununu kurallarına göre oynaması gerektiğinin de farkında. Bağımsızlaşıyor, tek başına hareket etmeyi, derdini sözcüklerle anlatmayı ve ağlamamayı öğreniyor. Bütün bunları çok hızlı yapıyor.

Bana da küçük geldi sanırım :P

9-12 yaş grubu
Hayatla rekabet içinde bir çocuk var içinizde. Bir yanı bir an önce büyümek istiyor, öbür yanı çocukluğun avantajlarını terk etmekten imtina ediyor. İkisi arasında bocalamaya daha yeni başlamış. Ama bocalama oyununu kurallarına göre oynaması gerektiğinin de farkında. Bağımsızlaşıyor, tek başına hareket etmeyi, derdini sözcüklerle anlatmayı ve ağlamamayı öğreniyor. Bütün bunları çok hızlı yapıyor.

Ben daha küçük olduğunu düşünüyordum biraz büyümüş iyi bari :D

Geri