Ramazan ayının vazgeçilmezi muhakkak çorbalardır o zaman bu başlık altında çorba ve yemek tariflerini paylaşalım ve o tariflerden yararlanalım ne dersiniz?
@Tebessüm,/@Çağlayağmur@nazenin
Ramazan ayının vazgeçilmezi muhakkak çorbalardır o zaman bu başlık altında çorba tariflerini paylaşalım ve o tariflerden yararlanalım ne dersiniz?
@Tebessüm,/@Çağlayağmur@nazenin
Ben bu çorba konusunda çok kısıtlıyım belli başlı çorbaları yapıyorum bakalım bende paylaşan olursa takipleyeceğim benim bildiklerimi de paylaşmaya çalışacağım
Bu çorba tarifini biraz önce tv'den öğrendim hemen sizlerle paylaşıyorum
Çeşmi Nigar çorbası tarifi
Osmanlı mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan Çeşmi Nigar çorbası tarifi
ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
1 adet soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 litre sıcak su
Terbiyesi için;
1 adet yumurtanın sarısı
yarım limonun suyu
1 su bardağı süt
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nane
Pulbiber
YAPILIŞI
Kırmızı mercimekleri yıkadıktan sonra derin bir tencere dökün. Daha sonra suyu ekleyip pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir tencerede soğanları, tereyağı, nane, sıvı yağı ve pulbiberi güzelce kavurun. Ardından mercimeklerin suyunu süzerek kavrulan soğanların üzerine ilave edin.
Tuzu da ekledikten sonra 15 dakika kadar kaynatın. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Yoğun kıvamını açmak için ise sıcak su ilave edebilirsiniz.
Daha sonra terbiyesini bir kasede çırparak çorbaya ekleyin. Kaynadıktan sonra sos ile birlikte servis edebilirsiniz
1 çay bardağı yarma
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı haşlanmış kurufasulye
Yarim çay bardağı yeşil mercimek
2 şu bardağı yoğurt
1 yumurta
2 kaşık tereyağ
Pul biber
Name
Tuz
4 bardak şu
Yapılışı
Tencereye suyu,yarma,haşlanmış nohut,haşlanmış kurufasulye, yeşil merciğeği ekleyin ve kanamaya bırakın. Kaynama beklenirken yoğut ve yumurta ayrı bir kapta çırpın. Tencerenizdeki malzeme kaynadıktan 5 6 dk sonra 4 5 kaşık yoğurtlu karşınıza kaynayan sudan ekleyip karıştırın. Sonra bu karışımında tencereye katıp karıştırın. Ve tüm malzemenin pişmesi için kaynamaya bırakın.
Ayrı bir yerde tereyağınızı eritin name ve pul biberi ekleyin. Nanenin rengi değişince altını kapatın.
Çorbanız pişince bu katılımı üzerine dökün. Veee afiyetle yiyin ?
Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
Derin bir kabının içine yoğurt ,yumurta, unu ekleyip çırpalım.
Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu 7 bardak suyu ekleyip hiç başından ayrılmadan karıştırarak kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
Kaynadıktan sonra buğdayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve bir kenarda soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip ocaktan alalım.
Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.