Konuya cevap yaz

Hayvanlar ve Doğa:

1. Der Hund ist klein und süß. Er bellt laut. (Köpek küçük ve sevimli. Yüksek sesle havlıyor.)
  2. Die Katze schläft auf dem Sofa. Sie ist schwarz-weiß. (Kedi kanepede uyuyor. O siyah-beyaz.)
  3. Im Zoo sehen wir Löwen, Elefanten und Affen. (Hayvanat bahçesinde aslanlar, filler ve maymunlar görürüz.)
  4. Vögel fliegen am Himmel. Sie singen schön. (Kuşlar gökyüzünde uçar. Onlar güzel şarkı söyler.)
  5. Blumen brauchen Sonne und Wasser. Sie riechen gut. (Çiçekler güneş ve suya ihtiyaç duyar. Onlar güzel kokar.)

Yiyecekler ve Alışveriş:

1. Ich esse gerne Äpfel und Bananen. Sie sind gesund. (Elma ve muz yemeyi severim. Onlar sağlıklı.)
  2. Zum Frühstück trinke ich Milch und esse Brot mit Marmelade. (Kahvaltıda süt içerim ve reçelli ekmek yerim.)
  3. Im Supermarkt kaufen wir Obst, Gemüse und Joghurt. (Süpermarkette meyve, sebze ve yoğurt alırız.)
  4. Pizza mag ich sehr! Aber zu viel ist nicht gut. (Pizzayı çok severim! Ama çok fazla iyi değil.)
  5. Möchtest du einen Keks? Ja, bitte! Danke! (Bir kurabiye ister misin? Evet, lütfen! Teşekkürler!)

Günlük Rutinler:

1. Ich stehe um 7 Uhr auf und putze meine Zähne. (Saat 7'de kalkarım ve dişlerimi fırçalarım.)
  2. Dann frühstücke ich und gehe zur Schule. (Sonra kahvaltı yaparım ve okula giderim.)
  3. Nach der Schule mache ich Hausaufgaben und spiele draußen. (Okuldan sonra ödev yaparım ve dışarıda oynarım.)
  4. Abends lese ich ein Buch oder sehe Zeichentrickfilme. (Akşamları kitap okurum veya çizgi film izlerim.)
  5. Um 9 Uhr gehe ich ins Bett. Gute Nacht! (Saat 9'da yatarım. İyi geceler!)

Duygular ve Arkadaşlık:

1. Ich bin glücklich, weil heute mein Geburtstag ist! (Mutluyum çünkü bugün doğum günüm!)
  2. Warum bist du traurig? Ich habe mein Spielzeug verloren. (Neden üzgünsün? Oyuncakımı kaybettim.)
  3. Komm, wir teilen mein Eis! Das ist nett von dir. (Gel, dondurmamı paylaşalım! Bu çok naziksin.)
  4. Entschuldigung! Das war nicht absichtlich. (Özür dilerim! Bu kasıtlı değildi.)
  5. Ich liebe meine Freunde. Sie sind lustig und hilfsbereit. (Arkadaşlarımı seviyorum. Onlar eğlenceli ve yardımsever.)

Uzun Bir Diyalog (Markt/Sokak):

Lina: Hallo Opa! Kannst du mir helfen? Ich möchte ein Geschenk für Mama kaufen.

(Merhaba Büyükbaba! Bana yardım edebilir misin? Annem için bir hediye almak istiyorum.)

Opa: Natürlich! Was mag deine Mama denn?

(Tabii ki! Annen ne sever?)

Lina: Sie liebt Blumen und Schokolade. Haben wir genug Geld?

(O çiçekleri ve çikolatayı sever. Yeterince paramız var mı?)

Opa: Ja, hier sind 10 Euro. Kaufen wir rote Rosen und eine Tafel Schokolade!

(Evet, işte 10 Euro. Kırmızı güller ve bir tablet çikolata alalım!)

Lina: Danke, Opa! Mama wird sich freuen!

(Teşekkürler büyükbaba! Annem çok sevinecek!)

Ekstra Bilgiler:

• "Bitte" = Lütfen / Rica ederim
  • "Entschuldigung" = Özür dilerim / Affedersin
  • "Achtung!" = Dikkat!
  • "Das ist mein/meine…" = Bu benim… (Örn: Das ist mein Ball. = Bu benim topum.)

Pratik Yapmak İçin:

• Bu cümleleri sesli okuyun ve bir karakter canlandırarak oynayın.
  • Kendi cümlelerinizi kurun:
    • Ich mag… / Ich habe… / Ich möchte…

Viel Erfolg! (Başarılar!) 😊

Başka konular isterseniz yazmaya devam edebilirim!

Beşten, üç çıkarsa kaç kalır?
Geri