İlginç Bir Tat: Gazoz Tatlısı

Papatya

V.I.P
V.I.P
Yapımı çok kolay olan bu tatlıyı afiyetle yiyeceksiniz.

Gazoz Tatlısı

Malzemeler:

1 su bardağı gazoz

1 adet yumurta

Yarım paket yaş maya

Aldığı kadar un

1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Bütün malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Elde edilen hamur ince ince açılıp yağlanır tüm bu işlemlerin ardından hamur rulo yapılır. 3 cm kalınlığında keserek yanları üste gelecek şekilde hamur tepsiye dizilir. 20 dakika dinlerdirdikten sonra orta ısıdaki fırında pişirilip soğumaya bırakılır.

Şerbetin Hazırlanışı:

Derin bir kaba 4 su bardağı su, 4 su bardağı şeker koyup 2 dakika kaynatalır. Bir kaç damla limon sıkılıp altı kapatılır. 10 dakika sonra hazırlanan şurup tepsiye döküp ve tatlının şerbetini çekmesi beklenir.


 
Geri
Top