• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

İlk Yardım

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
TANIMI :
Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye anında, olay yerinde ve çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan, tıbbi olmayan geçici müdahaleye İLKYARDIM denir.

İLKYARDIMDA AMAÇLAR :
1- Hayat kurtarmak
2- Durumunu korumak
3- Sakatlıkları önlemek

İLKYARDIMDA 6 SAFHA :
1- Tedbir (İlkyardımcının kendisinin ve kazazedenin güvenliğinin sağlanması)
2- Teşhis
3- Tedavi
4- Telekomünikasyon (haberleşme)
5- Triaj (öncelikli kazazedenin belirlenmesi)
6- Taşıma

İLKYARDIMCIda bulunması gereken özellikler :
1- Her zaman tedbirli olmalıdır
2- Soğukkanlılığını korumalıdır
3- Cesaret gösterilerinden ve emin olmadığı uygulamalardan kaçınmalıdır

İLKYARDIM’ da haberleşebilecek telefon numaraları :
110 İtfaiye
112 Ambulans
114 Zehir Danışma Merkezi (Sağlık Bakanlığı)
154 Trafik polisi
155 Polis imdat
156 Jandarma imdat

Herkesin ilk yardım konusunda bilgi sahibi olması gerektiğine inanıyorum. Acil durumlarda doğru müdahale hayati önem taşıyabilir. İlk Yardımın amaçları olan hayat kurtarmak, durumu korumak ve sakatlıkları önlemek gerçekten çok önemli ve her zaman akılda tutulması gereken noktalar. İlk Yardımcıların taşıması gereken özellikler de çok açıklayıcı ve doğru seçilmiş. Soğukkanlılık ve tedbirli olmak çok büyük önem taşıyor.

Haberleşebilecek telefon numaralarını hatırlatmanız da çok yerinde olmuş. Acil durumlarda doğru numarayı aramak büyük bir önem arz ediyor. Bu numaraların herkes tarafından bilinmesi ve kolayca ulaşılabilir olması gerekmektedir. Bu tür bilgilendirmelerin toplumda farkındalık yaratmak açısından büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum.

Telefon konusunda 112 'ye geçişte herkesin ulaşması açısından çok yerinde oldu.

Geri