Size dokunan besinleri (Gıda İntoleransı) tadarak ya da hissederek anlayabilmeniz mümkün mü?
ImuPro300 ve IgG-Antikorlarının klinik anlamları hakkında bilmek istediğiniz her şey
İntolerans kesinlikle tipik alerjilerle karıştırılmamalıdır. Alerji, vücuda giren ama aslında zararsız olan bir maddeye karşı vücudun başlattığı bir savunma reaksiyonudur. Bir alerjinin karakteristik özelliği, belirtilerinin (dudakta ve boğazda şişmeler, nefes darlığı, arka arkaya hapşırmalar ve ciltte döküntüler, vb.) aniden ve sert bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Reaksiyon, gıdanın tüketilmesinden kısa bir süre sonra başlar. Gıda alerjileri böylelikle kolayca ayırt edilebilir. Halkın çok düşük bir yüzdesini etkilemekte olan bu tür alerjileri ImuPro300 tanımlayamaz. Birçok insan farkında olmasalar dahi bazı gıdalara karşı duyarlıdırlar Gıda alerjilerinin seyrek olmasına karşı gıda intoleransına sıkça rastlanır. Anne sütü ile bebeğe geçebildiği gibi zaman içerisinde de oluşabilir ve asıl karmaşık olan, bu duyarlılığa bağlı gelişen rahatsızlıkların bazen alerjik tepkilere benzeyebilmelerinin yanında, bazen saatler hatta günler sonra ortaya çıkabilmesidir. Şöyle ki, salata, domates, patates, yoğurt, süt v.b. ürünler size dokunuyor olabilir. Sonuç olarak bağışıklık sisteminiz yüklenir ve metabolizmanız etkilenir, farklı bir tat veya koku almamanıza rağmen sağlığınız bozulabilir. Ve genellikle beslenme alışkanlıklarımızın sağlığımızı etkileyebileceği hep göz ardı edilir. İşte burada ImuPro300 testi devreye giriyor. Eğer bir gıdaya karşı vücudumuzun bağışıklık konusunda problemi varsa, antikor dediğimiz G tipi globulinleri oluşturmaya başlar. Bu antikorları ImuPro300 testi, yaklaşık 300 farklı gıda için güvenli bir şekilde ortaya çıkarabilir.
Bütün bunlar nasıl olabilir?
Belirli gıdalara karşı duyarlı olmamızın birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler arasında gıdaların üretilme/saklanma şekilleri, tek yönlü yeme alışkanlıklarımız, stres, çevresel etkiler, alkol, bir şekilde aldığımız toksik maddelerden söz edebiliriz. Hepsi bir araya geldiğinde, barsak fonksiyonlarımızı, yani sindirim sistemimizi etkiler ve yediklerimiz, içindeki bileşenler, bağışıklık sistemimiz için bir şekilde yabancı olduklarından ötürü sürekli bir savaş söz konusudur. Bağışıklık sistemimiz, dolayısıyla metabolizmamız, organizmamız sürekli ve artan bir stres altındadır.
Burada bir kısır döngü söz konusudur, bazı gıdalara, bize dokundukları halde, bir şekilde uyuşturucu alışkanlığı gibi tutkuyla saplanıp kalırız, bunun sonucunda karşılaşabileceklerimiz ise cilt sorunları, migren, aşırı zayıflık, aşırı kilo, mide ve barsak rahatsızlıkları, kalp ve kan dolaşımı bozuklukları, romatizma ve de depresyondur. Yediklerimiz biz farkında olmadan bizi bağımlı ve hasta yapan uyuşturuculara dönüşebilir. ImuPro300 ile siz farkında olmadan sizde alışkanlık yapmış, üstelik de zarar veren besinlerin izini sürebilirsiniz.
ImuPro300 Gıda Duyarlılık Testi (Tip 3 Alerji)
Çoğunlukla farkında olunmasa da Gıda Duyarlılığına bağlı alerjik reaksiyonlar günümüzde en çok rahatsızlıklara neden olan faktörlerdendir. İngiliz Alerji Vakfının (British Allergy Foundation) tahminine göre Avrupa ve ABD toplumun % 45i gıda duyarlılığına bağlı sağlık sorunları yaşamaktadır. Bağışıklık sistemin kişiye göre değişen gıdalara tepki vermesinden oluşan enflamasyon, farklı hastalıklara neden olabilir:
Kronik demir eksikliği
Obezite
IBS
Hipertansiyon
Tip 2 Diabet
Kronik yorgunluk
Astım
Depresyon
Egzama
Hipertiroidizm
Yukarıda söylendiği gibi bütün bu hastalıkların ve daha fazlasının ortak nedeni kronik enflamasyondur. Bahsettiğimiz Gıda Duyarlılığı gecikmeli reaksiyon gösteren IgGye bağlı Tip 3 Alerjisidir ve kesinlikle tipik alerji olarak bilinen IgEye bağlı olan Tip 1 Alerji ile karıştırılmamalıdır. IgEnin varlığı iyi belirlenmiştir ve histamin salınımı nedeniyle semptomların hemen başladığı bir atopik reaksiyonu temsil eder. Tip 1 alerjilerinin seyrek olmasına karşın Tip 3 Gıda Duyarlılığına sıkça rastlanır. Anne sütü ile bebeğe geçebildiği gibi zaman içerisinde de oluşabilir. Eğer vücudumuzun bir gıdaya karşı bağışıklık konusunda problemi varsa, G tipi Globulinler (IgG) oluşturmaya başlar. Bu antikorlar, kan örneğinde bakılan ImuPro300 testi ile yaklaşık 300 farklı gıda için güvenli bir şekilde ortaya çıkarılabilir. Belirli gıdalara karşı duyarlı olmamızın birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler arasında gıdaların üretilme / saklanma şekilleri, tek yönlü yeme alışkanlıklarımız, stres, çevresel etkiler, antibiyotik kullanımı, bir şekilde aldığımız toksik maddelerden söz edebiliriz. Bu da barsak fonksiyonlarımızı, yani sindirim sistemimizi etkiler ve yediklerimiz bağışıklık sistemimiz tarafından yabancı madde olarak algılanabilir. IgG tespitinin değeri uzun süre anlaşılmamıştır. Yeni yayınlar IgGnin belirlenmesine dair kanıtları belgelemektedir ve ardından etken gıdadan uzak durularak uygulanan tedavi, ilgili hastalıklar için önemli bir gelişme yaratmıştır. İngiliz Alerji Vakfı tarafından yürütülen bir çalışma hastalara yararlarını olduğu kadar sağlık sigortası sistemi ve toplum için de sağlanan ekonomik avantajları ortaya koymuştur. Gıdalar potansiyel antijenleri temsil ettiği için ve gıdalar her gün hatta günde pek çok kez tüketildiği için, eğer organizma belli bir gıdaya immün reaksiyon geliştirirse, bu gıdanın kronik inflamatuar hastalık etkeni olacağı açıktır. Gıdaya spesifik IgGnin belirlenmesi, enflamasyondan sorumlu gıdanın belirlenmesini mümkün kılar ve yalnızca bu gıdadan uzak durmak bile etkene yönelik bir tedavi oluşturur. Gıdaya spesifik IgGnin belirlenmesi etiyolojisi bilinmeyen tüm kronik enflamatuar hastalıklarda önerilmelidir.
ImuPro300 ve IgG-Antikorlarının klinik anlamları hakkında bilmek istediğiniz her şey
İntolerans kesinlikle tipik alerjilerle karıştırılmamalıdır. Alerji, vücuda giren ama aslında zararsız olan bir maddeye karşı vücudun başlattığı bir savunma reaksiyonudur. Bir alerjinin karakteristik özelliği, belirtilerinin (dudakta ve boğazda şişmeler, nefes darlığı, arka arkaya hapşırmalar ve ciltte döküntüler, vb.) aniden ve sert bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Reaksiyon, gıdanın tüketilmesinden kısa bir süre sonra başlar. Gıda alerjileri böylelikle kolayca ayırt edilebilir. Halkın çok düşük bir yüzdesini etkilemekte olan bu tür alerjileri ImuPro300 tanımlayamaz. Birçok insan farkında olmasalar dahi bazı gıdalara karşı duyarlıdırlar Gıda alerjilerinin seyrek olmasına karşı gıda intoleransına sıkça rastlanır. Anne sütü ile bebeğe geçebildiği gibi zaman içerisinde de oluşabilir ve asıl karmaşık olan, bu duyarlılığa bağlı gelişen rahatsızlıkların bazen alerjik tepkilere benzeyebilmelerinin yanında, bazen saatler hatta günler sonra ortaya çıkabilmesidir. Şöyle ki, salata, domates, patates, yoğurt, süt v.b. ürünler size dokunuyor olabilir. Sonuç olarak bağışıklık sisteminiz yüklenir ve metabolizmanız etkilenir, farklı bir tat veya koku almamanıza rağmen sağlığınız bozulabilir. Ve genellikle beslenme alışkanlıklarımızın sağlığımızı etkileyebileceği hep göz ardı edilir. İşte burada ImuPro300 testi devreye giriyor. Eğer bir gıdaya karşı vücudumuzun bağışıklık konusunda problemi varsa, antikor dediğimiz G tipi globulinleri oluşturmaya başlar. Bu antikorları ImuPro300 testi, yaklaşık 300 farklı gıda için güvenli bir şekilde ortaya çıkarabilir.
Bütün bunlar nasıl olabilir?
Belirli gıdalara karşı duyarlı olmamızın birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler arasında gıdaların üretilme/saklanma şekilleri, tek yönlü yeme alışkanlıklarımız, stres, çevresel etkiler, alkol, bir şekilde aldığımız toksik maddelerden söz edebiliriz. Hepsi bir araya geldiğinde, barsak fonksiyonlarımızı, yani sindirim sistemimizi etkiler ve yediklerimiz, içindeki bileşenler, bağışıklık sistemimiz için bir şekilde yabancı olduklarından ötürü sürekli bir savaş söz konusudur. Bağışıklık sistemimiz, dolayısıyla metabolizmamız, organizmamız sürekli ve artan bir stres altındadır.
Burada bir kısır döngü söz konusudur, bazı gıdalara, bize dokundukları halde, bir şekilde uyuşturucu alışkanlığı gibi tutkuyla saplanıp kalırız, bunun sonucunda karşılaşabileceklerimiz ise cilt sorunları, migren, aşırı zayıflık, aşırı kilo, mide ve barsak rahatsızlıkları, kalp ve kan dolaşımı bozuklukları, romatizma ve de depresyondur. Yediklerimiz biz farkında olmadan bizi bağımlı ve hasta yapan uyuşturuculara dönüşebilir. ImuPro300 ile siz farkında olmadan sizde alışkanlık yapmış, üstelik de zarar veren besinlerin izini sürebilirsiniz.
ImuPro300 Gıda Duyarlılık Testi (Tip 3 Alerji)
Çoğunlukla farkında olunmasa da Gıda Duyarlılığına bağlı alerjik reaksiyonlar günümüzde en çok rahatsızlıklara neden olan faktörlerdendir. İngiliz Alerji Vakfının (British Allergy Foundation) tahminine göre Avrupa ve ABD toplumun % 45i gıda duyarlılığına bağlı sağlık sorunları yaşamaktadır. Bağışıklık sistemin kişiye göre değişen gıdalara tepki vermesinden oluşan enflamasyon, farklı hastalıklara neden olabilir:
Kronik demir eksikliği
Obezite
IBS
Hipertansiyon
Tip 2 Diabet
Kronik yorgunluk
Astım
Depresyon
Egzama
Hipertiroidizm
Yukarıda söylendiği gibi bütün bu hastalıkların ve daha fazlasının ortak nedeni kronik enflamasyondur. Bahsettiğimiz Gıda Duyarlılığı gecikmeli reaksiyon gösteren IgGye bağlı Tip 3 Alerjisidir ve kesinlikle tipik alerji olarak bilinen IgEye bağlı olan Tip 1 Alerji ile karıştırılmamalıdır. IgEnin varlığı iyi belirlenmiştir ve histamin salınımı nedeniyle semptomların hemen başladığı bir atopik reaksiyonu temsil eder. Tip 1 alerjilerinin seyrek olmasına karşın Tip 3 Gıda Duyarlılığına sıkça rastlanır. Anne sütü ile bebeğe geçebildiği gibi zaman içerisinde de oluşabilir. Eğer vücudumuzun bir gıdaya karşı bağışıklık konusunda problemi varsa, G tipi Globulinler (IgG) oluşturmaya başlar. Bu antikorlar, kan örneğinde bakılan ImuPro300 testi ile yaklaşık 300 farklı gıda için güvenli bir şekilde ortaya çıkarılabilir. Belirli gıdalara karşı duyarlı olmamızın birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenler arasında gıdaların üretilme / saklanma şekilleri, tek yönlü yeme alışkanlıklarımız, stres, çevresel etkiler, antibiyotik kullanımı, bir şekilde aldığımız toksik maddelerden söz edebiliriz. Bu da barsak fonksiyonlarımızı, yani sindirim sistemimizi etkiler ve yediklerimiz bağışıklık sistemimiz tarafından yabancı madde olarak algılanabilir. IgG tespitinin değeri uzun süre anlaşılmamıştır. Yeni yayınlar IgGnin belirlenmesine dair kanıtları belgelemektedir ve ardından etken gıdadan uzak durularak uygulanan tedavi, ilgili hastalıklar için önemli bir gelişme yaratmıştır. İngiliz Alerji Vakfı tarafından yürütülen bir çalışma hastalara yararlarını olduğu kadar sağlık sigortası sistemi ve toplum için de sağlanan ekonomik avantajları ortaya koymuştur. Gıdalar potansiyel antijenleri temsil ettiği için ve gıdalar her gün hatta günde pek çok kez tüketildiği için, eğer organizma belli bir gıdaya immün reaksiyon geliştirirse, bu gıdanın kronik inflamatuar hastalık etkeni olacağı açıktır. Gıdaya spesifik IgGnin belirlenmesi, enflamasyondan sorumlu gıdanın belirlenmesini mümkün kılar ve yalnızca bu gıdadan uzak durmak bile etkene yönelik bir tedavi oluşturur. Gıdaya spesifik IgGnin belirlenmesi etiyolojisi bilinmeyen tüm kronik enflamatuar hastalıklarda önerilmelidir.