M
misafir
Ziyaretçi
İrmik helvası
Malzeme:
1 ölçü erimiş tereyağı (çiçek yağı veya margarin da olabilir)
2 ölçü irmik
2 ölçü şeker
3 ölçü su
100 gr. soyulmuş badem
Yapılışı :
Isıtılmış yağın içine irmik katılır ve devamlı karıştırarak pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Diğer tarafta bir tencerede şeker ile su şeker erinceye kadar kaynatılır. Yavaş yavaş şekerli suyu, sürekli karıştırarak, (uzun saplı tahta kaşık yardımıyla ) kavrulmuş irmiğe katılır. Helva kıvamına geldiği zaman soyulmuş bademler* ilave edilir.
* Bademlerin kabukları kaynar suyun içine atılır, bir süre bekledikten sonra, sudan çıkarılır ve kabukları kolayca soyulur
Malzeme:
1 ölçü erimiş tereyağı (çiçek yağı veya margarin da olabilir)
2 ölçü irmik
2 ölçü şeker
3 ölçü su
100 gr. soyulmuş badem
Yapılışı :
Isıtılmış yağın içine irmik katılır ve devamlı karıştırarak pembeleşinceye kadar hafif ateşte pişirilir. Diğer tarafta bir tencerede şeker ile su şeker erinceye kadar kaynatılır. Yavaş yavaş şekerli suyu, sürekli karıştırarak, (uzun saplı tahta kaşık yardımıyla ) kavrulmuş irmiğe katılır. Helva kıvamına geldiği zaman soyulmuş bademler* ilave edilir.
* Bademlerin kabukları kaynar suyun içine atılır, bir süre bekledikten sonra, sudan çıkarılır ve kabukları kolayca soyulur