Malzemeler
4 Adet yufka (ama siz kendinize göre yapabilirsiniz)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt.
1 yumurta.
çörek otu,
İÇ MALZEMESİ.
Beyaz peynir maydonoz arzunuza göre kırmızı
pul biber ..Patatesli kıymalıda güzel olur..
Tarif
Bir yufkanızı düz bir yere serin üzerini sütle yağ karışımından sürün
ikinçi yufkayıda aynı işlemi yapın
sonra 8 üçgen kesin üçgenlerin geniş kala kısmına harcınızı koyun gevşek bir şekilde sarın
bütün böreklerinizin sarılması bitince derin kabınızın içine soğuk su ekleyin
tek tek sardığınız börekleri suya batırın avucunuzun içiyle nazikce sıkın yağlanmış tepsinize dizin
hepsini aynı işlemden geçirin.
üzerini yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180 derece fırında pişirin
Afiyet olsun..
4 Adet yufka (ama siz kendinize göre yapabilirsiniz)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt.
1 yumurta.
çörek otu,
İÇ MALZEMESİ.
Beyaz peynir maydonoz arzunuza göre kırmızı
pul biber ..Patatesli kıymalıda güzel olur..
Tarif
Bir yufkanızı düz bir yere serin üzerini sütle yağ karışımından sürün
ikinçi yufkayıda aynı işlemi yapın
sonra 8 üçgen kesin üçgenlerin geniş kala kısmına harcınızı koyun gevşek bir şekilde sarın
bütün böreklerinizin sarılması bitince derin kabınızın içine soğuk su ekleyin
tek tek sardığınız börekleri suya batırın avucunuzun içiyle nazikce sıkın yağlanmış tepsinize dizin
hepsini aynı işlemden geçirin.
üzerini yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180 derece fırında pişirin
Afiyet olsun..