• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

islami oje nedir

Paradoks

... Elif ...
Özel üye

İslami oje günah mı?​

islami oje nasıl kullanılır ?

Mısırda piyasaya sürülen ve büyük ilgi gören çin malı islami ojeler abdest almadan önce aseton kullanmaya gerek kalmadan kolaylıkla çıkarılabiliyor.

Kahire'deki bir alışveriş merkezinde makyaj malzemesi satan bir dükkanın sahibi Halid Hamdi, AA muhabirine "İslami oje"nin özelliklerini anlattı. Tırnaga sürülen islami oje hiç bir madde kullanmadan sadece soyarak kolaylıkla çıkartıla biliyor.

İslami oje Günahmı?​

Ezher Üniversitesi İslami Araştırma Akademisi Üyesi Muhammed eş-Şehhat, bir güzellik ürününün İslami bir isimle pazarlanmasının caiz olmadığını belirtti. Ticari ürünleri İslami olarak isimlendirmenin tüketiciyi kandırmak olduğuna dikati çeken Şehhat, "Müslüman bir hanımın oje kullanması zorunlu mu ki, ojenin İslami olanı üretiliyor" diye konuştu.

Kahire'deki Amerikan Üniversitesi'nden Prof. Danya Ebu Yezid ise, "İslami" isimlerle yapılan bu tarz reklamların, "Mısır'da İslami akımlar yönetimde yer aldıktan sonra ortaya çıktığını" söyledi. Ebu Yezid, din ile ilgisi olmayan bu tür ürünlerin İslami terimler kullanılarak pazarlanmasının yanlış olduğunu kaydetti.

çok gereksiz:)yanı oje degıl, islamı olması cok gereksız. ne yanı sankı oje mübah bir şey gibi bir de islami olanını mı icat etmişler.Hay Allah ne desem bilemedim:)
yani ben de kullanıyorum ama islami oje isimli bir şey bulmaları gerçekten ama gerçekten çok şaşırtıcı geldi bana:)

çok gereksiz:)yanı oje degıl, islamı olması cok gereksız. ne yanı sankı oje mübah bir şey gibi bir de islami olanını mı icat etmişler.Hay Allah ne desem bilemedim:)
yani ben de kullanıyorum ama islami oje isimli bir şey bulmaları gerçekten ama gerçekten çok şaşırtıcı geldi bana:)

Şöyleki canım benim :)
Normal ojelerde gusul abdest geçmiyor :)
Bunlarda heralde o bakımdan :)

Şöyleki canım benim :)
Normal ojelerde gusul abdest geçmiyor :)
Bunlarda heralde o bakımdan :)

ya biliyorum canım abdest olmadıgını lakin bana saçma gelen ismi yani islami oje olması:)
yok böyle bi saçmalık
şöyle bi açıklama olabılır suda kolayca cıkan oje vs dıye ama islami oje mi olur canım:)

İslami oje konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazıları, "İslami oje" gibi isimlendirmelerin tüketicileri yanıltıcı olduğunu ve güzellik ürünlerinin İslami isimlerle pazarlanmasının doğru olmadığını savunmaktadır. Diğer yandan, bu ürünlerin kolayca çıkarılabilir olması ve abdest alırken pratiklik sağlaması gibi özelliklerle kullanıcılar arasında ilgi gördüğü de belirtilmektedir.

Her Müslüman için dinî hükümler ve tercihler kişisel olabilir. Bu nedenle, bir kişinin İslami oje kullanıp kullanmaması konusunda kendi inancına ve değerlerine göre karar vermesi önemlidir. Dinî otoritelerin ve uzmanların bu konuda farklı görüşleri olabilir. Dinî konularda şahsi kanaatinizi ve hocalarınızın tavsiyelerini de dikkate alarak kendiniz için doğru olanı seçebilirsiniz.

Geri