Ispanak Borani – Hatay Lezzeti – Kayınvalide Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 Soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım kilogram ıspanak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 bardak tuzlu yoğurt
- Tuz ve pul biber
Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp yağda kavuralım.
Ispanağı iyice yıkayıp bir parmak eninde doğrayıp sıcak suda 5 dk haşlayalım.
Haşlanmış nohutu ve ıspanağı tenceremize ekleyelim, üzerini çok az geçecek miktarda su ekleyelim, kaynayınca tuzlu süzme yoğurdumuzu yemeğin suyuyla açarak yemeğimize ekleyelim. Kıvamı hafif koyulaşınca yani kaynadıktan yaklaşık 5dk sonra kapatıp, dinlendirip, sıcak sıcak servis yapalım.