ISPANAKLI BÖREK
1 su bardağı süt1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
6 adet yufka
İçi için ;
1 kg ıspanak
2 baş soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı salça
200 gr ezine peynir
YAPILIŞI
Öncelikle ıspanakları yıkayıp doğrayın soğanları doğrayın pembeleşince salça ekleyin sıkılmış ıspanakları ekleyin tuz ve baharat atın suyunu çekene dek kavurunSosu için sıvıyağ süt yoğurt yumurta yı çırpın bir yufkayı serip her yerini soslayın dörde bölün ıspanaklı iç serpin ve gül börek şeklinde sarın .en son kalan sosu da üzerlerine sürün ve 200 derecede fırınlayın