• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

İzmir Kınık Lisesi

Mc_ÖRGE

Kaptan
Özel üye
KINIK LİSESİ TARİHÇESİ

1952 Yılında Kınık Ortaokulu adı altında açılmıştır.

1960 yılında adı "Kınık Şehit Cafer Atilla Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir.

1976 Yılında aynı adla liseye dönüştürülmüştür.

Lisemiz 1983-1984 Öğretim Yılında "ÇOK AMAÇLI" uygulamasına başlamış ancak; Daha sonra bu uygulamaya son verilmiştir.

Aynı ad altında "Şehit Cafer Atilla Ortaokulu" ve "Şehit Cafer Atilla Lisesi" ayrı müdürlükler olarak Eğitim-Öğretimini sürdürürken yazışmalardaki karışıklıkları önlemek amacıyla, 1986 yılında okulumuzun adı "KINIK LİSESİ" olarak değiştirilmiştir. 1992yılında halen öğrenim yapmakta olduğu binaya taşınmıştır.

2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında bünyesinde "Yabancı Dil Ağırlıklı Lise" açılmıştır. Ancak 2005 yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerin, Anadolu Lise’lerine dönüştürülmesi ile yeni öğrenci kaydı yapılmamıştır. 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında son mezunlarını vermesi ile Kınık Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kapanacaktır.

2005 yılında yapılan ek binanın Anadolu Lisesi’nin kullanımına verilmesi üzerine derslikler yetersiz gelmiş, okulumuzda 2006 yılında ikili öğretime başlanmıştır.

Bugün: Okulumuzda 53’ü Yabancı dil Ağırlıklı Lise, 219’u da Normal Lise olmak üzere toplam 272 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 15 branş öğretmeni, 1 sözleşmeli(4-B) öğretmen, 1 memur, 2 hizmetli olmak üzere toplam 21 personel görev yapmaktadır.

Geri