• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Izmir'de Deniz Turizmi

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Deniz Turizmi

Günümüz turizm çeşitleri içinde halen, ağırlıklı olarak deniz - güneş - kum üçlüsünün etkisi devam etmektedir.

Deniz turizmi veya kıyı turizmi İzmir’de talebin en fazla olduğu turizm türlerindendir. Deniz turizminden yoğun olarak yararlanılmasında etkili olan uzun kıyılar, temiz deniz ve kumsallar, mavi bayraklı plajlar, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında, uygun iklim koşullarına da sahip olması nedeniyle İzmir, bu turizm türüne son derece uygundur.

Ege Denizi'nde 629 km’lik kıyı bandına sahip olan ve bunun 101 km.lik bölümü tamamen doğal plajları içerenİl’de deniz turizmi imkanlarından yaygın olarak yararlanılmaktadır. İldeki plajlardan Selçuk-Pamucak, Urla ve Güzelbahçe, Çeşme-Ilıca ve Altınkum, Gümüldür ve Özdere plajları ile kuzeyde Dikili ve Çandarlı, Foça-Yeni Foça plajları, elverişli kumsal özellikleri bakımından öne çıkmaktadır. Plajlara ulaşım son derece kolaydır. İzmir merkez garajdan ve Üçkuyular garajından hemen her ilçeye günün her saatinde araç temin etme imkânı vardır.

Deniz-kum-güneş üçlüsünün yanı sıra, yat turizmi, günübirlik tekne turları, turizm amaçlı su sporları ve daha birçok alanda etkin olarak kullanılmaktadır.

İzmir İli’nde su sporları açısından öne çıkan yer, rüzgar sörfü için çok uygun olan Alaçatı’dır. Çeşme’ye 10 dakika mesafede olan Alaçatı dünyanın en iyi rüzgar sörfü alanlarından biridir ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Son yılların popüler destinasyonu olan bölgede turizm hareketliliğinin gelecekte de süreceği görülmektedir.

Turizm amaçlı su sporlarında Çeşme İlçesinden sonra öne çıkan diğer kıyı ilçeler; Menderes, Seferihisar, Karaburun, Foça, Dikili ve Selçuk’tur. Söz konusu alanlarda su altı ve su üstü sporları acentalar, tesisler ve deniz turizmi aracı işletmeleri aracılığıyla yapılabilmektedir.

Öte yandan İzmir’in bir sınır şehri olması, özellikle kısa mesafede Yunan adalarının bulunması ve kıyı ilçelerimizden bazılarında özellikle yaz sezonunda düzenli vapur seferlerinin olması “sınır turizmi” olarak tanımlanan, daha çok günübirlik ve alışveriş ağırlıklı bir turizm çeşidinin de yaygınlaşmasını beraberinde getirmiştir.
 
Geri
Top