• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Japanisches Fried Chicken -Japon usulü kızarmış tavuk

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

yumurtaya batırılmış tavuk but eti, Japon usulü kızarmış tavuk için​

Für 4 Personen als Snack​


Zubereitungszeit: 40 Minuten, plus Marinieren über Nacht
  • zirka 600 g Pouletoberschenkel, vom Knochen gelöst
  • 2 TL geriebener Ingwer
  • 2 EL Ponzu-Sojasauce
  • 2 EL Sake oder Gin
  • 1 TL brauner Zucker
  • 1/2 TL Salz
  • 2 Eier, verquirlt
  • 1 TL Natron
  • 75 g Mehl
  • 75 g Maisstärke
  • 1 l Raps- oder Sonnenblumenöl, zum Braten
  • Zitronenschnitze, japanische Mayonnaise und Shichimi Togarashi (japanischer Würzmix) zum Servieren
  1. Pouletfleisch mit Haut in zirka 5 cm grosse Würfel schneiden. Sojasauce, Ingwer, Sake, Zucker und Salz vermischen. Fleisch darin wenden. Mindestens eine Stunde, am besten über Nacht im Kühlschrank marinieren.
  2. Ein grosses Gitter mit Küchenpapier auslegen. Ei in einen Suppenteller geben. Mehl, Maisstärke und Natron in einem weiteren Suppenteller mischen. Marinierte Pouletstücke erst in der Mehlmischung, dann in Ei und zum Schluss nochmal in der Mehlmischung panieren. Zur Seite stellen.
  3. Öl in Gusseisentopf auf zirka 170 °C erhitzen. Maximal 3–4 Fleischstücke aufs Mal für 4–6 Minuten frittieren (Dampfabzug einstellen!). Mit einem Schaumlöffel aus dem Öl nehmen, auf dem vorbereiteten Gitter abtropfen lassen.
  4. Japanische Mayonnaise mit Shichimi Tagarashi bestreuen und mit den Zitronenschnitzen zum Fried Chicken servieren.

Atıştırmalık olarak 4 kişiliktir
Hazırlama süresi: 40 dakika artı gece boyunca marine etme
Yaklaşık 600 gr kemiği çıkarılmış tavuk budu
2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
2 yemek kaşığı ponzu soya sosu
2 yemek kaşığı sake veya cin
1 çay kaşığı esmer şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 yumurta, çırpılmış
1 çay kaşığı kabartma tozu
75g un
75 gr mısır nişastası
Kızartmak için 1 litre kolza veya ayçiçek yağı

Servis için limon dilimleri, Japon mayonezi ve Shichimi Togarashi (Japon baharat karışımı) Tavuk etini deriyle birlikte yaklaşık 5 cm boyutunda küpler halinde kesin. Soya sosu, zencefil, sake, şeker ve tuzu karıştırın. Eti içine çevirin. En az bir saat, tercihen bir gece buzdolabında marine edin. Büyük bir ızgarayı mutfak kağıdıyla hizalayın. Yumurtayı bir çorba kasesine koyun. Başka bir çorba kasesinde un, mısır nişastası ve kabartma tozunu karıştırın. Marine edilmiş tavuk parçalarını önce unlu karışıma, sonra yumurtaya ve son olarak tekrar unlu karışıma bulayın. Bir kenara koyun. Yağı bir dökme demir tencerede yaklaşık 170 °C'ye ısıtın. Tek seferde en fazla 3-4 parça eti 4-6 dakika kızartın (buhar çıkarıcıyı ayarlayın!). Delikli bir kaşıkla yağdan çıkarın ve hazırlanan rafa boşaltın. Japon mayonezini Shichimi Tagarashi ile serpin ve kızarmış tavukla birlikte limon dilimleri ile servis yapın.


Yeniden
 
Geri
Top