Kağıt pillerle sürekli sarj derdine son

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Karbon nanotüp mürekkebine batırılan sıradan bir kağıt, pilde ya da süper kapasitörde kullanılacak elektroda dönüştürülebilir mi? Stanford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar bu soruya 'evet' yanıtını veriyor ve ekliyorlar: 'Bu işlem sonucunda ortaya çıkan elektrotlar güçlü, esnek ve yüksek oranda iletkendirler ve taşınabilir elektronik cihazların enerji ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılabilirler.'

Günümüzde e-kitap okuyucular gibi cihazlarda kullanılmak üzere çok hafif devreler ve ekranlar üretilebiliyor. Peki ya piller? Maalesef bu tür gelişmiş cihazlarda hala geleneksel piller kullanılıyor ve bu da cihazların ağırlığını artırıyor. Yeni araştırmalara göre, karbon nanotüp, kağıttan pil üretme konusunda gelecek vaat eden bir materyal olarak dikkat çekiyor.

Kağıt piller hafifliklerinin ve yüksek orandaki iletkenliklerinin yanı sıra klasik pillere göre çok daha büyük miktarda enerjiyi depolayabiliyorlar. Bunun kullanıcılar içinse tek bir anlamı var: İki şarj arasındaki sürenin uzaması ve daha uzun pil ömrü.

Kaynak: Hürriyet
 
Vayy süper bir haber.Elektronik ürünlerin en büyük sıkıntısı şarj sorunu ve bataryalardan kaynklanan ağırlığı bu iki sorunuda maksimuma indirebilecek bir gelişme.
 
Geri
Top