Sorbe yumurta ve süt olmadan, sadece meyve suyu ve meyve püresiyle yapılan soğuk tatlıların adıdır…
![MvR1Ng.webp MvR1Ng.webp](https://cerezforum.com.tr/data/attachments/64/64282-2428bff8940583c4dd3a5ec83111a5a8.jpg?hash=ANthNsLfS1)
Lezzetinde çeşitlilik yaratmak için, şurup yerine şampanya, likör veya meyva çayı da kullanılabilir.
![Q7yPDZ.webp Q7yPDZ.webp](https://cerezforum.com.tr/data/attachments/64/64283-4b9413b7208c81d39c8bac249977e635.jpg?hash=9JK3qBpPcy)
Bu nedenle sorbeler dondurmaya oranla daha gevşek bir yapıda olup, buzlu kristalize bir dokudadır.
![bG9vqb.webp bG9vqb.webp](https://cerezforum.com.tr/data/attachments/64/64284-ba0836bf4c346b4eadc2fd02c48621c2.jpg?hash=X66v3duxa1)
Sorbe hazırlanıp buzlukta donmaya bırakıldıktan sonra hafifçe çırpılabilir.
![dGMLQX.webp dGMLQX.webp](https://cerezforum.com.tr/data/attachments/64/64285-82d67bd40588a0f0a8951cd950472c6f.jpg?hash=M5oBZIKhCy)
Kahveli Sorbe Malzemeleri
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı (275 gr.) toz şeker
3 su bardağı (600 ml.) su
2 shot espresso
2 tepeleme yemek kaşığı (30 gr.) pudra şekeri
3 – 4 damla vanilya özütü
Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alıp, yüksek ateşte şekerler eriyene kadar karıştırın.
Şekerler eridikten sonra 6 dakika kadar daha kaynatın ve sonra altını kapatıp iyice soğuyana kadar bekletin.
Diğer tarafta iki shot espressonun içerisine pudra şekeri ve vanilya özütünü ekleyip karıştırarak eritin.
Soğuyan şerbetin içerisine pudra şekerli espressoyu katıp iyice çırpın.
Bir saklama kabına döküp buzlukta 1 gece bekletip ertesi gün servis edin.
Alıntıdır.
Sorbe Yapılışı İzlemek İsterseniz Bir Tıkla İzleyebilirsiniz.