Konuya cevap yaz

Çoğu zaman evden kahvaltı etmeden çıktığımızda sokaktan bir simit alıp güne öyle başlarız. simit kahvaltıların da vazgeçilmezidir. Peki evde pekmezli kalpli  simit nasıl yapılır? Kalpli Simit  yapmanın püf noktası ne? İşte kolay Kalp  li simit tarifi.

[ATTACH=full]92042[/ATTACH]


Kalpli  Simit   İÇİN GEREKLİ MALZEMELER


1 su bardağı ılık su


1 su bardağı ılık süt


1 yemek kaşığı toz şeker


1 tatlı kaşığı süt


1 adet yumurta


1 paket instant maya


3,5 – 4 su bardağı un


ÜZERİ İÇİN


1/2 çay bardağı su


1/2 çay bardağı pekmez


1 kase susam

1 tutam çerez otu   baharatı

1 az  forumsevgi

Ve simit  yapmaya  basliyoruz


Kalp li SİMİD TARİFİ


Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun, karıştırın.


Ardından içerisine yumurtayı kırın ve karıştırın. Bu karışımın içerisine azar azar un ilave edin.


Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.


Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.


Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın. Ardından uçlarını birleştirin.


Suyla pekmezi karıştırarak açın. Susamları hafif kavurun soğumaya bırakın.


Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.


180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.


En kuzeydeki ilimiz?
Geri
Top