216
Kapalı Gişe Yalnızlık Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Canı yanardı... "Geçmiş olsun!" derdim.
Yüreği burkulurdu... "Geçmiş olsun!" derdim.
"Ama seni seviyorum..." derdi. "Geçmiş olmasın!" derdim.
Niye biliyor musunuz?
Çünkü aşktı benim tek derdim...
Ama her şey gibi bu aşka da geçmiş oldu.
Zaten "Güzellik geçicidir..." demişlerdi ve haklıydılar çünkü benim sevdiğim de bir güzellik yaptı ve bizi geçmiş oldu.
Sonra ne mi oldu?
Sonrasını biliyorsunuz zaten...
Hem o benden geçmiş oldu hem de ben kendimden geçmiş oldum...
-Serkan Özel-
(Tanıtım Bülteninden)
Kapalı Gişe Yalnızlık Alıntıları - Sözleri
- Sahi; umut insanı yorar mı?
- sonradan öğrendim ki; bazı acılar insana iyi geliyor.
- Bu saatten sonra son durak bile değilim ben sana. .
- “Sana çay yapsam,, benimle ömrüm soğuyana kadar kalırmısın?”
- Seninle bir dal papatya olsak ve de hiç kopmasak? Ne dersin?
- Kaç katil gördüm, hiçbiri senin gibi seve seve gitmiyordu.
- Eskisi gibi değil artık buralar. . .
- 'Ağlamayı öğrendiğim gün, çok küçüktüm. Tekrar ağlamayı hatırlattın, çok küçüldün...'
- Susmak karşındakini yok saymaktır.
- Sen hiç; Hece hece özleyip, Cümle cümle bittin mi? Benbittim. .
- Artık bıraktığın yerde değil seni unutmak istediğim yerde, kendimdeyim..
- "Paylaşmak güzeldir” derler. Benimle bir hayatı paylaşır mısın?
- Şimdi bir hoşça kala sığdırma vakti bu şehri.
- Kaderime kasteden tek eşkâlsin. . .
- “Sen gidersen, ben biterim” demiyorum. Ama sen benden gidersen, ben kendimdekalır mıyım? Bilmiyorum..
Kapalı Gişe Yalnızlık İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Ölmüş bir aşktan kalanlar ....: Giden sevgiliye demiş yazar , bide sevmeyenime ... Giden birini nasıl unutursun ? Kelimelerle , kalbinle buuz etmeye çalışarak mı ? Yoksa o gitti ben kaldım hadi yola devam mı ? Giden birini ya da hiç sevmemiş birini onu yok sayarak unutursun sevgili insan kardeşim ! Hiç olmamış gibi yaparak ! Hiç olmamış gibi hissederek ... Bunu herkes yapamaz , elbet bu gücü kendinde bulamaz... Bence en güzel sevgi yaşanmamış sana zarar vermemiş platonik sevgi , öylece tek taraflı olan gelip giden olmadan sadece bir kişinin sevdiği sevgi ... Çok yormadan kalbini gelmeyeceğini bile bile tek başına yanmak , onu yaşayıp onun yaşattığı anılarla devam etmektense onu yaşamadan varlığıyla devam etmek evet kesinlikle bu ... Çok güzel laf dokundurmalari vardı
ondan sevdim kitabı edebi bir değeri yok elbette ama insan bazen böyle şeylerde okumalı bence ... Hep birşeyler öğrenecek değiliz ya , bazende hisleri anlatan kitaplar okunabilir bu hayatta... Bu tarzı çok okuyan biri değilim. Sevenlerine elbette tavsiye ederim. Bol bol giden sevgilisine hasretini onu nasıl unutmaya , unuturken nelerle başa çıktığını anlatmaya çalışmış yazar. Dedim ya bazen duyguları okumakta gerekir. En nihayetinde duygularımızla bu dunyadayiz sevgili okur arkadaşlarım ... Kitaplarla kalın , duygularınızla, kaybetmenin verdiği o hain güçle
gonderi/ (Tuğçe)