Malzemeler
8 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 litre süt
Üzerine;
1 kutu krema
1 poşet toz kremşanti
1 paket beyaz çikolata (80 gram)
Hazırlanışı
Tencereye irmik, toz şeker ve vanilyayı alın üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin, pıt pıt atmaya başlayınca bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin.
Koyulaşınca ocaktan alın, sudan geçirdiğiniz borcam tepsiye dökün düzletin.
İrmikli muhallebiyi iyice soğutun.
Bir kutu krema ve bir poşet kremşantiyi koyulaşıncaya kadar çırpın.
Soğuyan tatlının üzerine dökün ve spatulayla her yerini krema ile kaplayın.
Bir paket beyaz çikolatayı rendeleyin kremanın üzerine serpin, tatlıyı buzdolabında bir iki saat bekletin, afiyetler olsun.