Malzemeler
3 dilim kalın karpuz kabuğu(1 kilo kadar)
- 5-6 adet karanfil
- 2.5 su bardağı karpuz kabuğunun haşlanmış suyu
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu
- 4 su bardağı şeker
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde loğusa şekeri
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
İlk olarak karpuz kabuklarının dışını soyuyoruz. Daha sonra şekilli doğrayıcı ya da bıçak ile karpuz kabuklarını kare kare kesiyoruz.
- Daha sonra düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte haşlıyoruz. Daha sonra süzgece alıyoruz.
- Geniş bir tencerenin içerisine şekeri, haşladığımız karpuzların suyunu, karanfili ve loğusa şekerini ekliyoruz. Şerbet bir süre piştikten sonra tereyağını ve limon tuzunu ekliyoruz.
- Şerbet kaynadıktan sonra haşladığımız karpuzları da tencereye ekleyerek harlı ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynayan reçeli kısık ateşte bir süre daha pişiriyoruz. Ve ocaktan alamaya yakın limon suyunu ekliyoruz. Reçelimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıyoruz, bir gün dinlendiriyoruz ve servise hazırız.