• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

Karpuz Kabuğundan Reçel Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

Malzemeler

  • 3 dilim kalın karpuz kabuğu(1 kilo kadar)

  • 5-6 adet karanfil
  • 2.5 su bardağı karpuz kabuğunun haşlanmış suyu
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde loğusa şekeri
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • İlk olarak karpuz kabuklarının dışını soyuyoruz. Daha sonra şekilli doğrayıcı ya da bıçak ile karpuz kabuklarını kare kare kesiyoruz.

    • Daha sonra düdüklü tencerenin içine alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
    • Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte haşlıyoruz. Daha sonra süzgece alıyoruz.
    • Geniş bir tencerenin içerisine şekeri, haşladığımız karpuzların suyunu, karanfili ve loğusa şekerini ekliyoruz. Şerbet bir süre piştikten sonra tereyağını ve limon tuzunu ekliyoruz.
    • Şerbet kaynadıktan sonra haşladığımız karpuzları da tencereye ekleyerek harlı ateşte kaynatıyoruz.
    • Kaynayan reçeli kısık ateşte bir süre daha pişiriyoruz. Ve ocaktan alamaya yakın limon suyunu ekliyoruz. Reçelimiz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıyoruz, bir gün dinlendiriyoruz ve servise hazırız.
 
Patlıcan mıı🤔 şakamı yapıyorsun
Hemen sen yengeye söyle kollari sifatlasin tarifi burda :)

Yok abi saka yapmıyorum küçük patlıcanlardan reçel yapıyolar benim yedigim muhtesem birseydi patlıcanın ne kokusu vardı ne tadı cok güzeldi
bende ilk defa duydum arastirdim yorumlar hepsi olumluydu ve bende bizim forumda paylastim

 
Geri
Top