Katmer

Suskun

V.I.P
V.I.P

katmer.webp

Malzemeler​

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 200 gr. çekilmiş fıstık içi
  • 250 gr. süt kaymağı
  • 250 gr. şeker
  • 250 gr. tereyağı

Yapılışı​

Küçük bir kapta orta ocak ateşte 250 gram tereyağı eritilir. Fırına girebilecek herhangi orta boy kabı eritmiş olduğumuz tereyağından bir yemek kaşığı alınarak yağlanır. Fırınımız 250 derecede ısıtılır. Baklava yufkasından 3 adet alınarak üst üste konulur. Yufka çok ince olduğundan yavaşça üzeri eritilmiş olan tereyağı ile yağlanır. Eğer şekeri sonradan koyarsak katmerin üzerinde yanmış bir tabaka oluşur, bu sebeple yufkanın üzerine 2 tatlı kaşığı şeker gezdirilerek serpilir. Hemen ardından çekilmiş iç fıstık serpilir ve 1 tatlı kaşığı büyüklüğünde tercihe göre 6-8 adet süt kaymağı konulur ve yufka bohça şeklinde kapatılır. Kapatılan katmerin de üzeri yeniden yağlanarak tepsiye yerleştirilir. İsteğe göre, kişi sayısına göre bunun adedi artırılabilir. Fırını 190 dereceye alarak 15-20 dakika kızarana kadar pişirilir.
 
Dolapta künefe var canım çekti hadi yapın diyorum prenses baba yarın diyor ? Yahu yarına kadar nasıl dayanırım ?
 
Geri
Top