24 adet kurabiye
Hazırlık suresi: 20 dakika + 30 dakika soğutma süresi
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler:
4 adet iri yumurtanın akı
200 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
75 gr. un
215 gr. hindistancevizi rendesi
135 gr. ince kıyılmış kuru kayısı
Tarifi:
Kaynayan su dolu bir tencere üzerine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı bir kabın içinde yumurtaların akını, şekeri ve vanilyayı çırparak şeker eriyene kadar karıştırın.
Ocaktan alın ve unu karışıma ekleyerek karıştırın.
Büyük bir kaşık kullanarak kayısı ve hindistancevizi rendesini karışıma yedirin.
Kabın üzerini şeffaf folyo ile kaplayarak hamur sertleşene kadar buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
İki adet geniş kurabiye tepsisinin içine yağlı kâğıt serin.
Hamurdan bir yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak, aralarında 2,5 cm. boşluk bırakacak şekilde tepsilere dökün. 24 adet parça olacaktır.
Tepsileri fırına vererek kurabiyeler altın rengini alana dek 15-20 dakika pişirin.
Tepsileri dışarı alıp bir süre beklettikten sonra kurabiyeleri tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumaya bırakın.
Hazırlık suresi: 20 dakika + 30 dakika soğutma süresi
Pişirme süresi: 15-20 dakika
Zorluk derecesi: 1
Malzemeler:
4 adet iri yumurtanın akı
200 gr. toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
75 gr. un
215 gr. hindistancevizi rendesi
135 gr. ince kıyılmış kuru kayısı
Tarifi:
Kaynayan su dolu bir tencere üzerine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı bir kabın içinde yumurtaların akını, şekeri ve vanilyayı çırparak şeker eriyene kadar karıştırın.
Ocaktan alın ve unu karışıma ekleyerek karıştırın.
Büyük bir kaşık kullanarak kayısı ve hindistancevizi rendesini karışıma yedirin.
Kabın üzerini şeffaf folyo ile kaplayarak hamur sertleşene kadar buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
İki adet geniş kurabiye tepsisinin içine yağlı kâğıt serin.
Hamurdan bir yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak, aralarında 2,5 cm. boşluk bırakacak şekilde tepsilere dökün. 24 adet parça olacaktır.
Tepsileri fırına vererek kurabiyeler altın rengini alana dek 15-20 dakika pişirin.
Tepsileri dışarı alıp bir süre beklettikten sonra kurabiyeleri tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumaya bırakın.