En büyük boy dikdörtgen borcam için ölçüler:
Muhallebisi için
Üzeri için
Kedi dili bisküvileri soğuk süt ile ıslatıp borcama dizelim. (Süte her iki yüzeyi temas edece şekilde batırıp çıkarın)
Muhallebi için sütü, şekeri unu nişastayı karıştırıp ocağa alalım. Kaynayana dek karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp tereyağı vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. (Limon kabuğu sadece aroma vermek için çok fazla katmanıza gerek yok) Sıcak muhallebiyi soğutmadan kedi dilinin üstüne dökelim. Spatula ile düzeltelim. Soğuması için dolaba kaldıralım. Çikolatalı sos için, paketi tencereye alıp sütünü ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyelim karıştıralım. Oda sıcaklığına gelene kadar arada bi karıştıralım. Bu sayede kabuk tutmayacak ve parlak bi görünüm oluşacak. Soğumuş sosu soğumuş muhallebinin üzerine döküp yayalım. Bi gece buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
- 24 Adet kedi dili bisküvi (bir pakette 24 adet var)
- 1 buçuk su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- Küçük boy limonun kabuğunun rendesi (isteğe bağlı ama çok güzel bir aroma veriyor.)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
- 1 paket çikolatalı sos
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Bir kaç parça bitter ya da sütlü çikolata
Kedi dili bisküvileri soğuk süt ile ıslatıp borcama dizelim. (Süte her iki yüzeyi temas edece şekilde batırıp çıkarın)
Muhallebi için sütü, şekeri unu nişastayı karıştırıp ocağa alalım. Kaynayana dek karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp tereyağı vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. (Limon kabuğu sadece aroma vermek için çok fazla katmanıza gerek yok) Sıcak muhallebiyi soğutmadan kedi dilinin üstüne dökelim. Spatula ile düzeltelim. Soğuması için dolaba kaldıralım. Çikolatalı sos için, paketi tencereye alıp sütünü ekleyelim. Karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyelim karıştıralım. Oda sıcaklığına gelene kadar arada bi karıştıralım. Bu sayede kabuk tutmayacak ve parlak bi görünüm oluşacak. Soğumuş sosu soğumuş muhallebinin üzerine döküp yayalım. Bi gece buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun