• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de beğendiğiniz 2 resmi oylamanız için bekliyoruz...

kediler mart ayinda niye bagirir?

• Konuyu açan Konuyu açan dderya
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Mart ayına girdiğimiz şu günlede kedilerin çığlıklarını duymaya başladık.Peki neden kediler sadece
mart ayında böyle. Yoksa bizmi yanlış biliyoruz. Kendim merak ettim ziyaretçileriminde merak edecegini düşünerek netten biraz araştırma yaptım hem kendim öğrendim hemde sizlerin bilgisine sunmak istedim. Bakalım kediler neden mart ayında azgınlaşıyormuş.
Mart ayına yaklaşırken ya da Mart ayından sonra kedilerin çığlıklarını duymayan yoktur. Ancak dikkat ederseniz bu çığlıkların sadece Mart ayına özel olmadığını görürsünüz.
“Kızışma dönemi” olarak adlandırılan bu dönem aslında gündüz saatlerinin uzamaya başlamasına denk gelir. FSH hormonu Gün ışığını daha çok gören kedinin beynindeki hipotalamus bölgesi uyarılır ve böylece FSH denen hormon üretilmeye başlar. FSH, hem yumurtalıkların yumurta
üretmesini, hem de östrojen hormonunun salgılanmasını sağlayarak dişi kedileri çiftleşmeye
hazırlar.

Zavallilarim, bizim regl donemimizdeki gibi aci cektiklerinden bagirirlarmis. Bazi bilgisiz insanlar da dalga gecer bununla ne yazik ki...

Geri