Olgun ayvaların meyveli, tatlı bir kokusu vardır ve onlardan kendi lezzetli ayva reçelinizi yapabilirsiniz. Bu tarif size jölenin nasıl yapılacağını gösterir.
Hazırlık:yaklaşık 60 dakika
Dinlenme süresi:
yaklaşık 120 dakika
pişirme süresi:
yaklaşık 120 dakika
Tane
5
İçindekiler:
1 kg ayva
su
500 g konserve şeker 2:1
1 organik limon
İsteğe bağlı: Özel bir aroma için bir parça soyulmamış zencefil
hazırlinasi
Ayvaları iyice yıkayın ve tüylerini gidermek için fırçalayın.
Sapları, çiçekleri ve çekirdekleri çıkarın.
Meyveleri kabuğuyla birlikte küçük parçalar halinde kesin.
Parçaları tencereye yerleştirin ve ayva parçalarının üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
Tencerenin içeriğini kaynatın ve ardından sıcaklığı düşürün.
Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık bir ila iki saat boyunca kapağı kapalı olarak her şeyi kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ara sıra karıştırın. Demleme zamanla turuncu-kırmızımsı bir renk alır.
Pişirdikten sonra sıvıyı mutfak havlusu veya fındık sütü torbasına dökün. Bezi sıkmayın, aksi halde askıda kalan madde nedeniyle jöle bulanıklaşacaktır.
Ayırdığınız sıvıyı (maksimum 700 ml) tekrar tencereye dökün ve üzerine limon suyu ve şekeri ekleyin. İpucu: Ayva suyunuz azalırsa portakal suyuyla da tamamlayabilirsiniz.
Karışımı tekrar kaynatın ve en az üç dakika kaynamaya bırakın.
Buz gibi soğuk bir tabağa bir çorba kaşığı et suyu dökerek jelleşme testi yapın. Jöleyi soğumaya bırakın ve yeterince sert olup olmadığını kontrol edin. Değilse, karışımı birkaç dakika daha kaynatın ve jelleşme testini tekrarlayın.
Jöle doğru kıvama gelince sterilize edilmiş saklama kavanozlarına dökün. Kapaklarını sıkıca kapatın ve kavanozları birkaç dakika ters çevirin. Jölenin tamamen soğumasını bekleyin