~meLek~
GalataSaray'ım
Pandispanya için;
3 adet iri Yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı kaymak
Yarım Türk kahvesi fincanı tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için;
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 sütlü çikolata
1 paket vanilya
Süsleme için;
2 adet kırılmış çikolatalı kinder yumurta
kakaolu krem şanti
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
7-8 mandalinanın suyu
Pandispanya nasıl hazırlanır?
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırarak sarıları büyükçe bir kaba koyun. Yumurta aklarını ise mutlaka cam veya çelik kaseye alın. yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekli) Yumurta aklarını kar haline kadar bir tutam tuz ile çırpın. Yumurtalar kar haline geldiğinde şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. (Kıvamı kase ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalı.) Daha sonra yumurta sarılarını kalan şekerle çırpın kaymak ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ekleyip karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sütü ilave edip az daha çırpın. Bir kabın içine unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin. Elediğiniz unu hamur karışımına yavaş yavaş düşük hızda çırpın. Kar haline gelen ve şeker eklenen yumurta aklarını da karışıma ekleyerek tahta kaşık veya silikon spatula ile dikkatlice yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak karıştırın. 22 ya da 24 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve hamuru kaba boşaltın kalıbı mutfak tezgahına 1-2 kez vurarak (2 cm. kadar yukarıdan tezgaha bırakma şeklinde) kabarcıklar oluşmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dk. pişmeye bırakın. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.) Keki fırından çıkardıktan 10-15 dk sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Pandispanyayı pişirdikten sonra en az bir gün dinlendirmenizi öneririm.
Krema nasıl yapılır?
Vanilya dışındaki tüm krema malzemelerini küçük bir tencerede orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocağın altını kapatarak vanilyayı ekleyin. Soğuyuncaya kadar ara ar karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
Pasta nasıl süslenir?
Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin ve ilk parçayı servis tabağına yerleştirerek mandalina suyu ile ıslatın.( Kelepçenin tabanını çıkararak onu da servis tabağına alın ve pasta katlarını kelepçenin içine yerleştirin.) Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Üzerine ikinci parçayı koyun ve yine mandalina suyu ile ıslatın kremanın kalanını sürün. Aynı şekilde üçüncü parçayı da koyup mandalina suyu ile ıslatın. Üzerine değmeyecek şekilde bir kapakla kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün kalıbı çıkarın ve pastanın tamamını krem şanti ile kaplayın üzerini kırık Kinder yumurtası parçaları ile süsleyin…
3 adet iri Yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı kaymak
Yarım Türk kahvesi fincanı tereyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için;
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
1 sütlü çikolata
1 paket vanilya
Süsleme için;
2 adet kırılmış çikolatalı kinder yumurta
kakaolu krem şanti
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
7-8 mandalinanın suyu
Pandispanya nasıl hazırlanır?
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırarak sarıları büyükçe bir kaba koyun. Yumurta aklarını ise mutlaka cam veya çelik kaseye alın. yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekli) Yumurta aklarını kar haline kadar bir tutam tuz ile çırpın. Yumurtalar kar haline geldiğinde şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. (Kıvamı kase ters çevrildiğinde dökülmeyecek şekilde olmalı.) Daha sonra yumurta sarılarını kalan şekerle çırpın kaymak ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ekleyip karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sütü ilave edip az daha çırpın. Bir kabın içine unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin. Elediğiniz unu hamur karışımına yavaş yavaş düşük hızda çırpın. Kar haline gelen ve şeker eklenen yumurta aklarını da karışıma ekleyerek tahta kaşık veya silikon spatula ile dikkatlice yumurta aklarını söndürmemeye çalışarak karıştırın. 22 ya da 24 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve hamuru kaba boşaltın kalıbı mutfak tezgahına 1-2 kez vurarak (2 cm. kadar yukarıdan tezgaha bırakma şeklinde) kabarcıklar oluşmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dk. pişmeye bırakın. (Benim fırınım tam 1 saatte pişiriyor pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.) Keki fırından çıkardıktan 10-15 dk sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Pandispanyayı pişirdikten sonra en az bir gün dinlendirmenizi öneririm.
Krema nasıl yapılır?
Vanilya dışındaki tüm krema malzemelerini küçük bir tencerede orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocağın altını kapatarak vanilyayı ekleyin. Soğuyuncaya kadar ara ar karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
Pasta nasıl süslenir?
Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin ve ilk parçayı servis tabağına yerleştirerek mandalina suyu ile ıslatın.( Kelepçenin tabanını çıkararak onu da servis tabağına alın ve pasta katlarını kelepçenin içine yerleştirin.) Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Üzerine ikinci parçayı koyun ve yine mandalina suyu ile ıslatın kremanın kalanını sürün. Aynı şekilde üçüncü parçayı da koyup mandalina suyu ile ıslatın. Üzerine değmeyecek şekilde bir kapakla kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün kalıbı çıkarın ve pastanın tamamını krem şanti ile kaplayın üzerini kırık Kinder yumurtası parçaları ile süsleyin…