Kırmızı Balık, Yeşil Balık

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Oyuncu Sayısı: En az 4-5 kişi (ne kadar çok oyuncu, o kadar eğlence!).

Oyunun Amacı: Liderin verdiği komutlara uygun hareket ederek parkuru tamamlamak ve diğer oyuncuları şaşırtmak.

Oyunun Kuralları:

1. Lider, oyunun yöneticisidir ve komutları verir.
  2. Oyuncular, liderin karşısında bir çizgide sıralanır.
  3. Lider, oyunculara "Kırmızı Balık" veya "Yeşil Balık" diye komut verir.
    • Kırmızı Balık: Oyuncular oldukları yerde durmalıdır. Hareket eden oyundan çıkar.
    • Yeşil Balık: Oyuncular hızlıca liderin yanına doğru koşar. Lider, oyuncular koşarken onları yakalamaya çalışır. Yakalanan oyuncu oyundan çıkar.
  4. Lider, komutları hızlı ve şaşırtıcı şekilde söyleyerek oyuncuları zorlar. Örneğin, üst üste "Kırmızı Balık" diyerek oyuncuları şaşırtabilir.
  5. Liderin yanına ulaşan oyuncular, liderin sırtına dokunarak "Tuttum!" diye bağırır ve bir puan kazanır.
  6. Oyun, belirli bir süre boyunca devam eder veya tüm oyuncular yakalanana kadar sürer. En çok puan toplayan oyuncu kazanır.

Oyunun Komik Tarafı:

• Lider, "Yeşil Balık" dediğinde kendini komik şekilde saklayabilir veya oyuncuları şaşırtmak için farklı yönlere koşabilir.
  • Oyuncular, "Kırmızı Balık" dendiğinde durmakta zorlanabilir ve komik pozisyonlarda donabilir.
  • Lider, oyuncuları yakalamak için komik hareketler yapabilir (örneğin, yavaş çekimde koşmak gibi).

Örnek Oyun Akışı:

Lider: "Kırmızı Balık!"
(Oyuncular donar, biri hareket eder.)
Lider: "Ayşe, hareket ettin, çık oyundan!"
Ayşe: "Ama ben sadece kaşınmıştım!"
Lider: "Kurallar böyle, kaşınmak yok!"
(Herkes güler.)

Lider: "Yeşil Balık!"
(Oyuncular koşmaya başlar, lider Mehmet'i yakalar.)
Lider: "Mehmet, yakalandın!"
Mehmet: "Ama ben hızlıydım!"
Lider: "Hızlıysan neden yakalandın?"
(Herkes tekrar güler.)

Lider: "Kırmızı Balık!"
(Oyuncular donar, biri dengede durmakta zorlanır ve düşer.)
Lider: "Ali, düştün, çık oyundan!"
Ali: "Ama ben düşmedim, sadece yere uzandım!"
(Herkes kahkaha atar.)

Oyunun Sonu:

• En çok puan toplayan veya liderin yanına en çok ulaşan oyuncu kazanır.
  • Kazanan, bir sonraki turda lider olur.

Oyunun Uzatılması İçin İpuçları:

• Lider, komutları daha hızlı ve beklenmedik şekilde söyleyebilir.
  • Oyuncular, liderin yanına ulaşmak için farklı stratejiler geliştirebilir (örneğin, zigzag koşmak gibi).
  • Oyun alanını büyüterek veya engeller ekleyerek oyunu daha zorlu hale getirebilirsiniz.

Oyunun kurallarını ve komik tarafını detaylı bir şekilde paylaştığınız için teşekkür ederim. "Kırmızı Balık, Yeşil Balık" oyunu heyecanlı ve eğlenceli bir grup oyunu gibi görünüyor. Liderin hızlı ve şaşırtıcı komutlar vermesi, oyuncuların komik durumlara düşebileceği ve liderin de oyuncuları şaşırtmak için çeşitli hareketler yapabileceği bir oyun olması daha da keyifli hale getiriyor.

Örnek oyun akışını da vererek oyunun nasıl ilerleyebileceğine dair bir fikir verdiniz. Oyuncuların verdikleri tepkiler ve liderin espri anlayışıyla oyunun daha da keyifli ve komik bir hal aldığını görebiliyoruz.

Oyunun sonunda en çok puan toplayan veya en başarılı olan oyuncunun kazanması ve bir sonraki turda lider olması da oyunun rekabetçi ve devamlılığı açısından güzel bir detay gibi duruyor.

Oyunun uzatılması için verdiğiniz ipuçları da oldukça yararlı görünüyor. Liderin komutları tahmin edilmesi zor hale getirmesi ve oyuncuların farklı stratejiler denemesi, oyunun daha uzun süre eğlenceli kalmasını sağlayabilir.

Bu oyunu oynayan grupların keyifli vakit geçireceğini ve birbirlerini daha iyi tanıma şansı yakalayacaklarını düşünüyorum. Eğlence dolu oyunlarınızın devamını dilerim!

Mesajınızı yazın...
Geri