Her kaşığına aşık olacağınız tam ölçülü nar reçeli tarifi
Malzemeler:- 2 dolu su bardağı ayıklanmış nar
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- Biraz limon tuzu
1. Narı ayıklayın.
2. Şeker ve su ile tencereye alın. İyice karıştırın.
3. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
4. Kaynamaya başlayınca iyice karıştırın ve altını hafif kısıp ara ara kontrol ederek 20 dakika pişirin.
5. 1 fiske limon tuzu ekleyip karıştırın. Ya da 1 dolu tatlı kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz.
6. 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
7. Kavanozlara doldurun.
Narın ekşisi bu kadar mı yakışır? Narlı kısır tarifi
Malzemeler:- 2.5 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 Limon
- Tuz
- Karabiber
- Kuru Nane
- Pul biber
- 1 Adet büyük nar
- Marul
- 1 küçük demet taze soğan
- 10-15 dal maydanoz
- Zeytinyağı
1. 1 adet büyükçe bir narı güzelce ayıklayın.
2. Bulgurları bir tencereye koyun ve üzerine salçaları ilave edin.
3. Kaynar suyu dökerken iyice karıştırın ve kapağını kapatın.
4. Yeşillikler ince ince doğranır ve kısıra baharatları ve bol limon bol zeytinyağı ile eklenir.
5. En son narlar eklenir ve iyice karıştırılır.
Nar varsa tabulesiz olmaz! Narlı tabule salatası tarifi
Malzemeler:
- Yarım su bardağı ince bulgur
- 1 adet büyük nar
- 1 adet kırmızı biber
- 6 adet kornişon turşu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı az dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı su
- 1 ya da yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
1. Küçük bir tencereye yarım su bardağı bulguru koyun.
2. Üzerine 1 su bardağı su koyun ve çekene kadar pişirin. (ya da kısır yapar gibi şişirin.)
3. Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
4. Kırmızı biber ve kornişon turşuyu da minik küpler halinde kesin.
5. 1 adet büyük narı da tanelerine ayırın.
6. Bütün malzemeleri ve yağları baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Cheesecake severler bir de narlısını deneyin! Narlı Cheesecake tarifi
Malzemeler:Tabanı için
- 2 paket tam buğday bisküvi
- 100 gr. tereyağ
1 litre süt
Tepeleme 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 50 gr tereyağ
- 1 paket krem şanti
- 3 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 büyük kase nar
1. Tabanı için bisküviler mutfak robotundan un haline gelene kadar geçirilir, un haline getirilir.
2. Yağ eritilerek bisküvilerle karıştırılır.
3. Kelepçeli kalıbın ya da elinizde ki herhangi bir kalıbın alt kısmına bir bardak yardımıyla bu karışımı basarak sıkıştırın.
4. Bir tencereye süt, nişasta, şeker koyup kaynayana kadar karıştırın.
5. Piştikten sonra şeker ve yağı ekleyin.
6. Eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
7. Ilıdıktan sonra toz krem şanti ekleyin ve mikser yardımıyla çırpın.
8. Tabanın üstüne dökün.
9. Üst ve son kısmı için tencereye vişne suyu, nişasta, şekeri koyup pişirin.
10. Sıcağı geçip ılıdıktan sonra kabına dökün.
11. En üstüne narları serpin ve 2 saat dolapta bekletin.
Bu pastanın hafifliği nardan: Narlı hafif mi hafif kolay pasta tarifi
Malzemeler:- 3 paket sade petibör bisküvi
- 2 paket puding
- 5 tam bir yarım su bardağı süt
- Yarım paket sütlü ve bitter çikolata
- 100 gr. krema.
- Nar
- Antep Fıstığı
1. Petibör bisküvileri kırın.
2. Sos tencerede 2 paket puding ve sütü koyu kıvam alana karıştırın.
3. Kıvam aldıktan sonra kırdığınız bisküvilere gezdirin ve karıştırın.
4. Karıştırdığınız harcı kalıba dökün ve üzerini kapatıp dolaba koyun, 2 saat dinlendirin.
5. Başka bir tavada krema ve çikolataları karıştırıp pastanın üzerine gezdirin.
6. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerini nar ve antep fıstığıyla süleyin.
7. 1 saat daha dinlendirin ve sonra servis edin.
Narlı izmir tulumlu rokalı salata tarifi
Malzemeler:- 1 demet roka
- 5 dal yeşil soğan
- 1 adet büyük nar
- 3 ceviz
- Küp doğranmış tulum peyniri
- Yarım limonun suyu
- İstenilen miktarda tuz ve zeytinyağı
1. Rokaları ve yeşillikleri doğrayın.
2. Narı ayıklayın.
3. Peynirleri dilimleyin ve cevizleri de doğrayın.
4. Bütün malzemeleri karıştırın.